Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Акция по почистване и облагородяване

Кмета на Нови Искър организира акция по почистване и облагородяване на обществените зони в кв. „Кумарица”

В почивните дни администрацията на район „Нови Искър” начело с кмета, г-жа Даниела Райчева, инициира акция по почистване и облагородяване на обществените зони в кв. „Кумарица”. Към инициативата се присъединиха над 60 човека, сред които и много жители на района.

.
продължава>
 

Да изчистим България за един ден

Да изчистим България за един ден Локорско се стяга за голямото почистване!

Нека всички, които обичаме природата и искаме нашето село да бъде едно по-приветливо и чисто място за нас и нашите деца се присъедини на 28 април (събота) от 10.00 часа. Сборен пункт - пред сградата на кметството.

Осигурени са чували, ръкавици и инструменти!

.
продължава>
 

Днес е международният ден на земята

Празнуваме Международният ден на Земята


Празникът се отбелязва от 42 години, като на 22 април правителства, компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазването на планетата.

.
продължава>
 

Нови Искър подготвя уникален по рода си празник "Пъстър Великден"

На 12 април, от 15.00 часа, район „Нови Искър” организира първия по рода си и уникален за територията на София и Софииско празник „Пъстър Великден”. По идея на кмета на района, г-жа Даниела Райчева, както деца, така и техните баби и дядовци заедно ще боядисват и изрисуват пъстри великденски яйца и ще майсторят празнична украса. Участие в празника ще вземе народният представител Иван Божилов, който смята да се включи в конкурса за най-красиво изрисувано великденско яйце.

.
продължава>
 

Поход до крепостта Белиград

Участници клуб „Искам да успея” от 170 СОУ „Васил Левски” пред манастира "Св. Иван Рилски"Кметската администрация на район „Нови Искър" и клуб „Искам да успея” към 170 СОУ организираха поход - „Да преоткрием крепостта Белиград”
Още от сутринта в курилския манастир „Св. Иван Рилски“се събраха учениците от клуб „Искам да успея” към 170 СОУ. С задружни усилия те почистиха и прекопаха алейте в двора на манастира. По този начин те го подготвиха за светлия празник „Великден“.

.
продължава>
 

Да почистим Курилския манастир „Св. Иван Рилски”

Курилски манастир "Св. Иван Рилски"По инициатива на районната администрация на Нови Искър и клуб „Искам да успея” – 170 СОУ „Васил Левски” се организира  почистване и облагородяване на двора на най-стария манастир на територията на нашия район – „Св. Иван Рилски” в квартал Курило.

.
продължава>
 

Охладителните кули на ТЕЦ "Курило" паднаха

Секунди след взрива . . . ! Двете кули на ТЕЦ "Курило" бяха взривени днес след обяд пред погледите на много любопитни погледи, журналисти, фоторепортери и медии. Нова телевизия специално отрази събитието. Те са били построени през 1927 г заедно със строежа на цялата централа с едно единствено предназначение, да улавят и кондензират парата и да я връщат като вода за работата на централата.

.
продължава>
 


Страница 9 от 12

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

"

В момента има 121 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter