Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Църквата Рождество Богородично в село Житен

Рождество на Пресвета Богородица, Житен

Манастир от 13. век, опожарен през 1650 г., остава оброчище. Реставриран през 1880 г. като манастир Св. архангел Михаил, осветен храм през 1920 г. През 1935 г. построена камбанарията. През 1979 г. е основно ремонтирана и обновена.

.
Последно променен на Събота, 14 Септември 2013 12:21 продължава>
 

Етнографски музей в с. Чепинци

Намира се в кула изградена от Петко Огойски. Кулата е седем етажна и е изградена през 70-те години на миналия век. В музея има около 300 експоната, които са събирани от1956 г. до днес и разказват за историята на Чепинци.

.
 

Тракийски могили в с. Кубратово

Тракийски могили - надгробната могила, източно от селото в местността „Средно ливаде” и надгробната могила на половин километър от с.Кубратово са обявени през1955 г. като археологически паметници на културата с категория „национално значение”.

.
 

Крепостта “Белиград”

Крепостта Белиград е имала важно стратегическо значение, тъй като е пазела входа на планината и пътя, свързващ Софийското поле с важни провинции оттатък планината. Обявена е за народна старина през1927 г. Местните разказват легенда, за това че крепостта Белиград е построена през римско време като отбранително съоръжение на алтернативен път през Искърското дефиле. .

Последно променен на Четвъртък, 15 Март 2012 00:29 продължава>
 

Кътински пирамиди

Кътински пирамиди Кътинските пирамиди са земни образувания в южното подножие на Софийска планина (Западна Стара планина). Разположени са до село Кътина и са се образували от ерозията на делувиалните наслаги, свелечени от планината. Те са различни по форма, цвят и големина.

.
Последно променен на Вторник, 20 Март 2012 21:39 продължава>
 


Страница 1 от 5

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

В момента има 38 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter