Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Благовещение - Денят на Благата Вест

БлагожещениеПразнуват всички християни независимо от традицията и църквата, към която принадлежат, именници са Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Евангелина, Bангел

Днес е Благовещение - празник за всички християни независимо от традицията и църквата, към която принадлежат - православие, католицизъм, протестантство - и едно от най-големите тайнства в християнството.

Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя е избраната да роди Спасителя на човечеството, сина Божий Исус Христос. За него разказва Евангелието от Лука,Гл.1.:

.
продължава>
 

Днес е международният ден на земята

Празнуваме Международният ден на Земята


Празникът се отбелязва от 42 години, като на 22 април правителства, компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазването на планетата.

.
продължава>
 

Покана за концерт "КОЛЕДНА ЗВЕЗДА" в Нови Искър

ПОКАНА
СО район Нови Искър и
НЧ "Христо Ботев-1907" гр. Нови Искър
Ви канят на коледен концерт

КОЛЕДНА ЗВЕЗДА
на  20 декември 2013 г. .

продължава>
 

Днес празнуваме Никулден

Това е един от важните православни празници. Посветен е на Свети Николай Мирликийски, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.

По принцип празникът се пада на 19 декември, но той е сред датите, които се отбелязват по стар стил, след като през 1970 г. българската църква връща "стария стил", т.е. Юлианския календар (по "нов стил" се празнуват само празници като Гергьовден и празника на св. св. Кирил и Методий).

Мнението, че празникът е на 19 декември по стар стил е погрешно, тъй като при преминаването към Грегорианския календар се добавят 13 дни, а не се отнемат.

.

продължава>
 

Спират водата в три квартала и на 7 села в район Нови Искър

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата на 12 ноември, съобщиха от "Софийска вода".

 

Заради подмяна на спирателни кранове на ул. "Околовръстен път" (разклона на с. Подгумер и с. Локорско) се налага спиране на водата от 9.00 ч. до 24.00 ч. на живеещите по ул. "Чепинско шосе" от кв. "Малашевци" до с. Чепинци - селата Чепинци, Негован, Локорско, Подгумер, Войнеговци, Световрачене, Кътина, както и в три квартала на Нови Искър - кв. "Гниляне", кв. "Изгрев", кв. "Курило".

.
продължава>
 
Още статии...


Страница 16 от 17

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 81 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...