Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Кражба на чували пясък разрушава диги в Нови Искър

Тест

 

Опасност от пробив на водата през дигите на реките в Нови Искър.

Опасност от пробив на водата през дигите на реките в Нови Искър. Причината е не природна стихия, а човешка ръка. Нагли кражби  на чували пясък от укрепленията по реките застрашават района от наводнение  в случай на рязко снеготопене. Нови Искър добре познава лицето на водната унищожителна стихия, подобна на тази в село Бисер. Районът е най-ниската точка от Софийското поле и неведнъж е оставал под вода. Затова, без да губят време, жителите се организират в оперативен щаб и започват подготовка за предстоящото снеготопене.

.
продължава>
 

Район „Нови Искър” сформира щаб за съдействие при възникване на кризисни ситуации

Във връзка с разпореждане на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова, район „Нови Искър” сформира кризисен щаб, който има за цел да оказва съдействие при възникнали кризисни ситуации, свързани с лошите метеорологични условия, силни снеговалежи, непроходими улици, както и да оказва помощ на бедстващи хора на територията на район „Нови Искър”.

.
продължава>
 

Софийска Света Гора

Подгумерски манастирВ региона на София е съсредоточен най-големият брой манастири в България. В християнската топография по българските земи, днешна София и околностите и заемат значимо място още от времето на римския император Константин Велики през 4в. През 13в. са създадени повечето от манастирите в Софийско и се поставя началото на грандиозния манастирски комплекс Мала или Софийска Света Гора, в който се свързват 14 манастира по протежението на Витоша и съседните и планини. .

продължава>
 

Кметът на район „Нови Искър” извършва оглед на трудно проходими пътни участъци

Кметът на Район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева и зам.-кмета Антоанета Михайлова, извършват оглед на проблемни участъци на територията на района, по които се движат и автобусите от масов градски транспорт. Фирмата, която се грижи за чистенето на междуградската пътна мрежа не смогва с почистването на снега, което довежда до множество сигнали за трудно проходими междуградски пътища. .

продължава>
 

Великден е! Христос Възкресе!

Християнският свят посреща Възкресение Христово.

Най-големият празник за вярващите християни - Възкресение Христово (Великден) - празнуваме днес.

За източноправославните християни Великден е най-големият църковен празник и се празнува всяка пролет в продължение на 3 дни от неделята след Цветница. Датата му е подвижна, тъй като зависи от първото пролетно пълнолуние за съответната година.

.
продължава>
 


Страница 15 от 17

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 79 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...