Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Стартира проект за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Столична община стартира иновативен за страната проект за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата съвместно с фирма БалБок Инженеринг АД.

Проектът ще включва мобилен пункт, който ще работи безплатно за събирането на опасни отпадъци от домакинствата на територията на Столичната община по предварително определен график.

.
продължава>
 

Район „Нови Искър” чества 1 март - Деня на самодееца

На 1 март район „Нови Искър„ чества Деня на любителското творчество по проектна идея съфинансирана от СО – дирекция „Култура”. На площад „Свети Дух”, кв. Кумарица точно в 12.00 на обед стартира празничния концерт, в който взеха участие танцови и певчески колективи от читалищата и училищата в район „Нови Искър”.

.
продължава>
 

Село Доброславци чества Трифон Зарезан

На 14 февруари на площад „Мегдана” в село Доброславци, Народно читалище „Пробуда-1921”  заедно с местното население организираха традиционно честване на празника на лозаря и винаря „Трифон Зарезан”. Официален гост на събитието  бъше кметът на район „Нови Искър” - г-жа Даниела Райчева  и дванайсетте кмета на населени места от територията на района. .

продължава>
 

Район „Нови Искър” изказва благодарност към фирмите, помогнали в почистването на снега

Район „Нови Искър” изказва благодарността си към фирмите, които на доброволни начала помогнаха за почистването на снега. В кризистната обстановка първи на помощ се отзоваха: .

продължава>
 

„Нови Искър” чества Бабин ден

район „Нови Искър” чества Бабин ден С традиционни обреди и обичаи район „Нови Искър” чества Бабин ден

На 21 януари по стар стил се празнува Бабин ден. През този ден е посветен на възрастните жени, които са "бабували" на родилките, както и на младите невести, които са раждали. Традициите в честването на този празник в столичния район „Нови Искър” се предават от поколения наред. .

продължава>
 


Страница 14 от 17

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 42 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...