Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Празник на с. Световрачене - 6 май - Гергьовден

Кмета на с. Световрачене Ви кани на празника на селото - 6 май - Гергьовден
За девети път село Световрачане ще празнува своя празник. Всяка година на този светъл ден се събират жителите и гостите на село Световрачене. С много веселие, танци, хора и ръченици преминава празника

.
продължава>
 

Подарък от жителите на с. Кътина

Камбана с. КътинаНова 100 килограмова камбана за църквата "Възнесение Господне" в с. Кътина ще е подарък от жителите на с. Кътина по случай празника на селото - Спасов ден - 24 май

Новата камбана е отлята в Синодалния комплекс в кв. Илиянци. Метала е отлят по специална технология от сплав на мед и калай . За ясен звън се слагат още 6 компонента, като съотношението на сплавта се пази в тайна .
Колкото по-труден става животът, толкова повече хората се обръщат към вярата споделя майстора на камбаните

.
продължава>
 

Акция по почистване и облагородяване

Кмета на Нови Искър организира акция по почистване и облагородяване на обществените зони в кв. „Кумарица”

В почивните дни администрацията на район „Нови Искър” начело с кмета, г-жа Даниела Райчева, инициира акция по почистване и облагородяване на обществените зони в кв. „Кумарица”. Към инициативата се присъединиха над 60 човека, сред които и много жители на района.

.
продължава>
 

София загуби 100 000 лв. от неизползваемият проект на новото кметство

София загуби близо 100 000 лв. от неизползваемият проект на новото кметство
Докато правителството се чуди как да спеасти излишни разходи за да ги ползва в реалното строителство, Столична община плати 100 000 лв. за проекта на ново кметство на район Нови Искър. А всъщност проекта не може да бъде реализиран. Така общината е принудена да продължава да плаща месечен наем от 2800 лв., за да може да работи общинската администрация на района.

.
продължава>
 

Да изчистим България за един ден

Да изчистим България за един ден Локорско се стяга за голямото почистване!

Нека всички, които обичаме природата и искаме нашето село да бъде едно по-приветливо и чисто място за нас и нашите деца се присъедини на 28 април (събота) от 10.00 часа. Сборен пункт - пред сградата на кметството.

Осигурени са чували, ръкавици и инструменти!

.
продължава>
 


Страница 11 от 17

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 117 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...