Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Пожарите не подминаха и Нови Искър

Два  пожара се разразиха на територията на столичния район “Нови Искър”/  Единият пожар е избухнал  в  района между с. Подгумер и кв. Изгрев над Курило.  Пожара е предизвикан най вероятно от захвърлен незагасен фас или  парче стъкло което под действието на слънчевите лъчи е подейставло като лупа  и е запалило сухи треви, а в последствие и храсти и дървета. Благодарение на своевременната информация от активистите от форума "OFFRoad-Bulgaria" и бързата намеса на огнеборците този пожар е овладян  на време и не му е дадена възможност да се разпростре на по-голяма територия и да нанесе по-големи щети.

.
продължава>
 

Курилският манастир „Св. Иван Рилски” събра най-много гласове в анкетата по проект „Градът в миниатюри”

Курилски манастир "Св. Иван Рилски"Курилският манастир „Св. Иван Рилски” е безспорният първенец в анкетата „Градът в миниатюри”, която район „Нови Искър” проведе сред жителите на района, както и на своя интернет сайт. В продължение на една седмица жители и гости на района имаха възможността да направят своя избор измежду 33 обекта с историческо, културно и обществено значение за район „Нови Искър” и да изберат десет от тях, които да бъдат изработени в миниатюри. С почти двойно по-малко гласове на второ място се нареди църквата „Св. Николай” в кв. Славовци, град Нови Искър, а трети по общ брой гласове е манастирът „Св. Три Светители”, намиращ се до село Чепинци.

.
продължава>
 

Откриха новата пожарна в Нови Искър

Нова пожарна в Нови ИскърТри пъти се скъсява времето за реакция при пожари в Нови Искър след откриването на новия противопожарен участък в града.

Три пъти се скъсява времето за реакция при пожари в столичния район Нови Искър. Това каза при откриването на новия противопожарен участък в града министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

До момента районът се обслужвал от пожарната служба в кв. "Илиенци", при сигнал от най-отдалечените села в района е било необходимо повече от 25 минути за да достигнат пожарните автомобили и техника.

.
продължава>
 

Оставиха в ареста шефа на фирма Надин

Шефът на известната фирма за скрап "Надин комерс" намираща се на територията на Нови Искър - Радослав Босилков, остава за постоянно в ареста.

Специализираният съд реши такава да е съдбата и на Мариан Комитов и Павел Варнаджиев, които са обвинени заедно с Босилков за данъчни престъпления.

.
продължава>
 

Уникален проект „Градът в миниатюри” ще реализира район Нови Искър

Подгумерски манастирРеализацията на проект „Градът в миниатюри” се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2012 г.    След представянето на проекта „Градът в миниатюри” ще се проведе дискусия за първия етап от реализацията на дейностите, а именно разпространяването на анкетата сред жителите на район „Нови Искър”, чрез която те ще могат да определят десетте обекта, които да бъдат реализирани под формата на миниатюри.

.
продължава>
 


Страница 9 от 17

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 57 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...