Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Летището в с. Доброславци го подариха на НСО

Правителството в оставка се разпореди с имоти на територията на Нови Искър в последния момент

На вчерашното си заседание правителството в оставка отне от Министерството на отбраната и предостави на Национална служба "Охрана" (НСО) и МВР имоти в Софийско и Пловдивско със самолетни писти и летищни съоръжения. Имотите са отнети от МО поради отпаднала необходимост, се казва в съобщението от пресслужбата на кабинета. Един от тези имоти намиращ се в землището на с. Доброславци е с площ 646 569 кв. м, застроен с 36 сгради. В него са изградени

.
продължава>
 

Кандидатстваме за евросредства за канализация в три населени места

Столичният район "Нови Искър" кандидатства тази година по три европейски проекта  . С евросредства администрацията се надява да изгради канализация в три от населените места на територията на района. Вече са разработели проектните предложения, които са в процес на оценка. Те ще са по три оперативни програми, съобщи кметът на района Даниела Райчева
„Едно от проектните предложения е по ОП „Околна среда” за канализация на три от населените места в района. Следващото проектно предложение, което сме разработили и е в процес на оценка, е по ОП „Административен капацитет” за допълнителна квалификация на администрация.

.
продължава>
 

Областен информационен център - София организира среща с представители на бизнеса, културата и образованието в Нови Искър

На 5 февруари 2013 г. (вторник) от 10:30 ч. в кметството на район Нови Искър (гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле“ 123) екип на Областен Информационен Център София-град и София-област (ОИЦ – София) ще проведе информационна среща на тема „Европейски средства за нас“. На нея ще бъдат представени възможостите за кандидатстване по актуални и предстоящи процедури по оперативните програми, научените уроци от програмен период 2007 – 2013, добри практики, дейността на Мрежата от 28 областни информационни центъра в страната и планът за действие на ОИЦ – София за 2013 г.

.
продължава>
 

Областен информационен център – София проведе среща с представители на общините и местния бизнес в район Нови Искър

Г-жа Мадлен Георгиева и даниела Райчева -кмет на НИОбластен информационен център– София проведе работна среща с представители на общините, местния бизнес, културата и образованието от р-н Нови Искър. На срещата бяха дадени указания за работата по оперативните програми за 2013 г., както и за отворени в момента процедури.

.
продължава>
 

Учениците в Нови Искър ще се подготвят по предприемачество

От началото на втория учебен срок децата от 171-во училище в район Нови Искър вече ще имат занимания по предприемачество. Целта е учениците да бъдат провокирани да творят, да решават проблеми и да са инициативни - умения необходими за изграждането на успешни предприемачи и бизнес лидери.

.
продължава>
 


Страница 5 от 17

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 78 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...