Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Днес празнуваме Бъдни вечер.

Бъдни ВечерНа Бъдни вечер трапезата ни е постна
Днес е Бъдни вечер - времето на смирение и кротост, на очакването на най-голямото чудо - спасението, което Господ ни дава чрез своя син.Бъдни вечерБъдни вечер- Това е последният ден преди големия християнски празник Рождество Христово. Честването му започва още от 20 декември, когато е Игнажден. Оттогава до 25 декември коледари обикалят вярващите християни, за да им напомнят и честитят предстоящото чудо - раждането на Христос. Кулминацията на това очакване пък е денят преди Коледа. На Бъдни вечер трапезата ни е постна. На нея има нечетен брой ястия - 7, 9, 11. Обикновено това са варен боб, леща, сърми, ошав, тиквеник, мед, плодове, ядки и др. Масата се краси и с боговица - прясно изпечен кръгъл хляб.

.
продължава>
 

Еконт отвори първи стационарен офис в Нови Искър

На 27-ми ноември (сряда) куриерска фирма Еконт откри първия си офис в Нови Искър

Досега в града е имало само мобилна пощенска станция и жителите са се съобразявали с обслужването по график в определени часове. Вече те ще могат да се възползват от удобството да имат стационарен офис на Еконт в града си.
Офисът има паркинг за клиенти и се намира между ЖП гарата и центъра на града.

.
продължава>
 

Концерт - парти - „Войнеговци Wrong Fest”

На 21 септември на стадиона в софийското село Войнеговци ще се проведе рок фестивал. Организаторите на събитието и собствениците на новооткрития “Wrong Bar” имат амбицията да превърнат фестивала в ежегодно музикално издание.

.
продължава>
 

Доброславци почете Деня на народните будители

Район „Нови Искър”, село Доброславци. В препълнената зала на Народно читалище „Пробуда”, село Доброславци почете Деня на народните будители. Празничната програма откриха лично кметовете на район „Нови Искър” Даниела Райчева и на селото Светла Крумова.

.
продължава>
 

Денят на София

Днес празнуваме Вяра, Надежда и Любов

В Нови Искър отбелязаха деня на София с нетрадиционно мероприятие. По инициатива на община Нови Искър и радио София бяха залесени 70 фиданки в централната част на кв. Курило – пред пощата и по край пътя за Искърското дефиле. С това мероприятие се отбелязва и шестият рожден ден на Радио София. .

продължава>
 


Страница 3 от 17

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 78 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...