Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Избори 2015

На 25 септември стартира официално предизборната кампания за местния вот и националния референдум за електронно гласуване, които ще се проведат точно след месец. Кампанията ще продължи до полунощ на 23 октомври, след което агитацията ще бъде забранена до края на изборния ден на 25 октомври.
Вотът е определян като един от най-сложните, защото се гласува едновременно за кмет, общински съветници, районни кметове. Отделно от това гражданите могат да гласуват с "Да" или "Не" на въпроса за въвеждането на електронен вот.
Това ще са първите местни избори, на които избирателите могат да ползват преференция.

.

Депутатите ще се включат активно в кампанията, поради което работата на парламента ще бъде прекратена на 9 октомври.
Централната избирателна комисия (ЦИК) напомня, че агитацията за местните избори и разяснителната кампания за референдума не трябва да се смесват и ще има глоби за нарушителите.
Забранено е публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с кампанията, както и в търговска реклама да се отправят политически внушения. Медиите трябва да указват по подходящ начин платените агитационни материали.

Кампанията се води на български език.

 

На 25 октомври ще могат да гласуват всички българи с настоящ или постоянен адрес, регистриран до 6 месеца преди изборната дата. Студентите и учениците без постоянен адрес този път няма да могат да гласуват само със студентска книжка.
На референдума имат право да гласуват българите и у нас, и в чужбина. Това е една от причините тези избори да са рекордно скъпи – над 50 млн. лв.

До 29 септември избирателите, които желаят да гласуват на референдума извън страната, трябва да подадат заявления. Те могат да направят това както по електронен път, така и в съответното дипломатическо или консулско представителство.

Окончателно регистрирани за участие в местните избори на 25 октомври в ЦИК са 71 партии и 3 коалиции. Има 7 заличени регистрации, заради недостатъчен брой подписи и заради участие в състава на коалиция при една. Има и три отказа поради нередовност на документите.

За участие в информационно-разяснителната кампания в националния референдум са регистрирани 30 партии, 1 коалиция и 8 инициативни комитета. С позиция "Да” са 24 политически партии, 1 коалиция и 3 инициативни комитета. С позиция "Не” - 6 партии и 5 инициативни комитета.

Фандъкова представя програмата си за трети кметски мандат
ГЕРБ издига 5181 кандидати за общински съветници във всички 265 общини и единствената партия с пълни листи навсякъде, съобщи председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов. Предизборното мото на кампанията е "Видими резултати". В общините, в които досега партията не е управлявала, ще агитира със слогана от парламентарните избори миналата година: "Време е!".

Официално обявеният бюджет на ГЕРБ за кампанията е 4 млн. лв. при максимално позволени от Изборния кодекс 8 млн. лв. Рекламни клипове ще се излъчват по местните телевизионни и радиостанции. В последните пет дни от кампанията е планирано по националните медии да се агитира с общ партиен клип. Националната кампания на ГЕРБ ще бъде закрита в Пловдив.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която се кандидатира за трети мандат като кандидат на ГЕРБ, открива кампанията си в петък в НДК с представяне на програмата си за управление на София за периода 2015-2019 г. Партията на премиера Бойко Борисов ще представи кандидатите си за районни кметове и общински съветници в София.

Същия ден председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов поема на обиколка из Софийска област.

БСП започва кампанията си от цирковата площадка в Люлин

В петък БСП открива кампанията си в София с хепънинг на поляната в Люлин, където традиционно цирк "Балкански" разпъва шапитото си. На много места в града вече се появиха билбордове с лика на кандидат-кметът на социалистите Михаил Мирчев. Неговият слоган е "Другото лице на София". В национален мащаб социалистите ще агитират с мотото от последния си конгрес: "За хората и общините. Справедливост и солидарност".
Мирчев вече заяви, че негов приоритет са кварталите и периферията на София. Той се обяви и за спортна зала в Люлин. Кампанията ще бъде открита с партийни речи и концерт с участието на Петя Буюклиева, Панайот Панайотов и др.

Реформаторите откриват на 30 септември с концерт на "Фондацията"
Реформаторският блок (РБ) открива предизборната си кампания в София с концерт на "Фондацията" на 30 септември пред Народния театър "Иван Вазов". В присъствието на лидерите на партиите в РБ ще бъдат представени кандидатът за кмет Вили Лилков и кандидатите на дясната коалиция за кметове и общински съветници.

В кампанията за местните избори РБ ще ползват два девиза. В общините, в които се борят срещу статуквото, ще агитират "Коренна промяна", а на места като Хасково, Монтана и Свищов, където са издигнали настоящи кметове, ще използват мотото "Истинските решения".се явяват с два девиза в кампанията за местните избори на 25 октомври - "Коренна промяна" и "Истинските решения". Претендентите в Хасково Георги Иванов, в Свищов Станислав Благов и в Монтана Златко Живков се борят за пети мандат.
Първи кампанията ще открият реформаторите в Добрич, които са подготвили флашмоб на 26 септември. Същия ден вечерта във Варна в 18 ч. във Фестивалния комплекс ще има концерт на Васил Найденов. В Плевен, където кандидатът е Георг Спартански, ще има откриване на площада в 17 ч., а на 22 октомври кампанията в града ще бъде закрита с концерт на "Сигнал".
На 3 октомври кандидатът на Реформаторския блок Петър Паунов, който е подкрепен и от ГЕРБ, ще организира събор, на който се очакват политици на управленската коалиция.

Мотото на ДПС: "Либерални общини - демократична България"
ДПС открива кампанията си на 26 септември в разградската община Исперих. Девизът на движението ще е "Либерални общини - демократична България!". ДПС регистрира над 50 кандидатите за кметове на общини.
Татяна Дончева и "Отборът на квартала"

"Движение 21" на Татяна Дончева открива предизборната си кампания в петък под мотото: "Отборът на квартала".
Кадиев ще обикаля София с брандиран автобус

Доскорошният депутат от БСП Георги Кадиев, който на предишни избори бе кандидат на партията за столичен кмет, сега отново ще се пробва, но като като кандидат на коалицията "Сердика" (АБВ и "Български социалдемократи на Георги Анастасов).
Георги Кадиев открива кампанията си с тур из София. Той и кандидатите на коалицията за районни кметове и общински съветници ще тръгнат с брандиран автобус от храм-паметника "Александър Невски" и ще обиколят града.
Мотото на Кадиев е "София заслужава повече" е мотото на Кадиев.

 

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

В момента има 42 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter