Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

НСО с имоти от 500 дка в район Нови Искър

Националната служба за охрана (НСО) се уреди с три терена на територията на р-н Нови Искър с площ от над 500 дка. Вчера кабинетът прехвърли безвъзмездно на гардовете на властта общо 511 857 квадратни метра военни имоти, които армейското министерство не използва. Те са последната част от военното летище в Доброславци, което получава службата, управлявана от ген. Тодор Коджейков. Останалата бе прехвърлена през март 2013 г. от кабинета на ГЕРБ.

.

Новите терени са в Нови Искър, в селата Доброславци и Мировяне. Към тях има и над 50 сгради и басейн, който били в лошо състояние, обясниха от НСО. Оттам допълниха, че повечето постройки са разрушени и също имат нужда от ремонт. Но тази година пари там няма да бъдат инвестирани. На пистата на летището ще започнат обучения на шофьорите от службата за екстремно каране.
Междувременно вчера вицепремиерът Цветлин Йовчев се въздържа да обяви дали държавният глава ще запази правото си да назначава шефовете на НСО и НРС. Управляващите няколко пъти обявиха вече, че планират да отнемат тази функция на президента. „Това е въпрос, който ще решим с новите законопроекти за НСО, НРС и Военна информация. Въпрос на дискусия е. Ще се намери подходящата форма, в която да има нормалният баланс между властите според конституцията“, обясни МВР шефът.
Цветлин Йовчев уточни, че представител на президента ще може да участва в Съвета по сигурността към Министерския съвет, който ще засили функциите си. Към тази структура ще бъде създаден Разузнавателен борд - нов консултативен орган към премиера. Освен борда към Съвета за сигурност ще има аналитично звено и ситуационен център за действие при кризи.

 

 

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

В момента има 75 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter