Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Летището в с. Доброславци го подариха на НСО

Правителството в оставка се разпореди с имоти на територията на Нови Искър в последния момент

На вчерашното си заседание правителството в оставка отне от Министерството на отбраната и предостави на Национална служба "Охрана" (НСО) и МВР имоти в Софийско и Пловдивско със самолетни писти и летищни съоръжения. Имотите са отнети от МО поради отпаднала необходимост, се казва в съобщението от пресслужбата на кабинета. Един от тези имоти намиращ се в землището на с. Доброславци е с площ 646 569 кв. м, застроен с 36 сгради. В него са изградени

.

част от писта за излитане и кацане с площ 4919 кв. м, пътеки за рулиране с площ 48 293 кв. м и 17 специални съоръжения - тип "А", "В" и "С", както и части от сгради. Имотът се намира в землището на Нови Искър, ул. "3", Столична община - район "Нови Искър", област София. С друго решение на кабинета в оставка НСО получава безвъзмездно право на управление върху два имота, които се намират на територията на Столична община - район "Нови Искър". Първият, разположен в землището на с. Мировяне, е с площ 919 338 кв. м, застроен с 2 сгради, с обща застроена площ 141 кв. м. В имота са изградени част от бетонова писта за излитане и кацане с площ 104 790 кв. м, пътеки за рулиране с площ 9417 кв. м и 2 бр. специални съоръжения - тип "С". Другият имот, с площ 824 267 кв. м, се намира в землището на с. Доброславци. Теренът е застроен с 4 сгради, с обща застроена площ 776 кв. м, изградени са част от бетонова писта за излитане и кацане с площ 21 771 кв. м, пътеки за рулиране с площ 47 978 кв. м, 3 бр. специални съоръжения - тип "В", и 13 специални съоръжения - тип "С".

На 1 ноември 1950 г. бе създаден 18-ти изтребителен авиационен полк и поставено началото на 1-ва изтребителна авиобаза. Тя функционира до 2003 година когато бе разформирана и закрита.

 

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

В момента има 84 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter