Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Дни на българската култура – Руан-Франция

Самодейци от читалище "Христо Ботев" Самодейци от читалище „Христо Ботев” в Курило ще участват в “Дни на българската култура – Руан, Франция“ 
През октомври 2012 г. самодейци от читалище “Христо Ботев”- квартал Курило ще зарадват с изпълненията си зрители в град Руан – Франция.

.

За времето от 21 до 29 октомври женската вокална група, мъжката група за изворен фолклор и младежки танцов състав ще изнесат самостоятелни концерти в редица градове на Ла манша. Културните ни  взаимоотношения с Асоциация Л’аршел са от 1999 г. Нашите колективи вече за пети пореден път радват с изпълненията си зрителите на Руан , Диеп , Барентин, Етрета . Танцовият състав покорява зрителите с красотата и сложността на танцовия рисунък в националните танци, майсторството на постановчици и изпълнители, ярките хореографски образи и богатите и красиви костюми.

РуанМъжката и женската групи очароват публиката  с  изпълнение на автентичен и обработен фолклор. Репертоара им включва песни от всички фолклорни области на България, като най-застъпени са шопските песни.

Французите са очаровани и от изпълненията на ръководителката Елена Божкова – солистка на Мистерия на българските гласове.

Антоанета Веселинова - Секретар на НЧ „Христо Ботев – 1907”, кв. Курило

 

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

В момента има 61 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter