Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Жителите на Войняговци си искат детската градина

btvnews.bg В модното за новите столичани село се строи мащабно. Видимо заможни собственици купуват ниви от декар за по 60 хиляди евро. Причината - селото е в рамките на София, проснато от южния склон на стара планина до околовръстното шосе на столицата.Само едно го различава от елитните села - детската градина е заключена трета година и е оставена да се руши. Затова над двеста души събраха подписка до софийския район Нови Искър с настояването градината да бъде отворена.

.

Протестиращите твърдят, че 20 деца в селото могат да посещават детско заведение. Имало и чакащи. Справката на кмета на район Нови Искър Даниела Райчева обаче показва друго. „Оказа се, че има 3 чакащи деца, останалите посещават детска градина в Световрачане, Подгумер и в съседни. Средната посещаемост е била от 7 до 10 деца. Към настоящия момент считам, че не е икономически изгодно в настоящия момент не се покриват изискванията за минимум за посещение на дете за откриване на детска градина”, коментира Райчева.Според правилниците, минималният брой деца у нас за откриване на детска градина е 12. Жителите на селото обаче смятат, че не това е мотивът сградата да стои заключена, а частен интерес към имота.Опасяваме се всички от това, че може би има някакви други апетити, каза Надя Александрова.Столична община проучва възможността да предостави сградата за частна или общинска детска градина в зависимост каква е необходимостта, увери кметът на Нови Искър.Кметът на селото, който управлява трети мандат Емил Алексиев, обеща да направи каквото може. Заставам зад хората. Проблемът не е от днеска и вчера, а от 25-30 години, каза Алексиев и посочи, че не е обещавал детската градина да е готова за три месеца.За bTV кметът съобщи, че в момента общината прави стойностна сметка колко би струвал ремонтът на сградата на детската градина, за да прецени изгодно ли е да се ремонтира и отвори в полза на обществения интерес или не.

Последно променен на Четвъртък, 20 Септември 2012 07:08  

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

В момента има 70 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter