Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Осветиха новия храм „Св. Четиредесет мъченици” в с. Доброславци

Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополитЗнеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, освети новопостроения манастир „Св. 40 мъченици“, построен между селата Доброславци и Балша, северозападно от София.

.

В миналото на това място е съществувала стара св. обител, отдавна разрушена, от която са останали само руини. Семейството на Георги и Ненка Иванови са финансирали възстановяването на манастира. Дъщерята на дарителя - Светла Иванова - е кметица на Доброславци и също съдейства за построяването на св. обител. В освещаването на манастира взеха участие и свещеници от София.

Според историческите извори старият манастир „Св. Четиредесет мъченици“ е от 15 в. и е част от така наречената Мала Света гора край София.
Засега няма монаси, които да обитават новоосветения манастир, той ще се охранява и ще е място за поклонение и молитва за местните хора и поклонници от София и страната.

Снимки Веско Вълков
Последно променен на Неделя, 16 Септември 2012 21:02  

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

В момента има 192 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter