Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Пожарите не подминаха и Нови Искър

Два  пожара се разразиха на територията на столичния район “Нови Искър”/  Единият пожар е избухнал  в  района между с. Подгумер и кв. Изгрев над Курило.  Пожара е предизвикан най вероятно от захвърлен незагасен фас или  парче стъкло което под действието на слънчевите лъчи е подейставло като лупа  и е запалило сухи треви, а в последствие и храсти и дървета. Благодарение на своевременната информация от активистите от форума "OFFRoad-Bulgaria" и бързата намеса на огнеборците този пожар е овладян  на време и не му е дадена възможност да се разпростре на по-голяма територия и да нанесе по-големи щети.

.

 

В друг пожар между селата Кътина и Балша горяха сухи треви и храсти. Пожарът и там бързо е потушен от огнеборците.

От МВР призовават хората да не палят огън в гората и посочват, че човешката дейност е причина за 75 на сто от горските пожари.

Изхвърлянето на неизгаснала цигара или клечка кибрит, запалването на стърнища и немарливото палене на туристически огън често са предпоставка за сериозен пожар.

Традиционно през почивните дни рязко се повишава броят на пожарните инциденти в горските , планинските и вилните зони. Причината за това е хубавото време, засилените туристически посещения.

Вероника Вълкова
Последно променен на Вторник, 04 Септември 2012 09:26  

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

В момента има 65 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter