Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Нови Искър счупи рекорд с почти 8-километрова мартеница

най дългата мартеница Столичният район "Нови Искър" подобри рекорда за най-дълга мартеница. Това се случи на празнично тържество по случай Първи март на централния площад в квартал „Кумарица“.

Най-древната техника за изплитане на мартеница е усукването на бял и червен конец с вретено. В район Нови Искър държат на тази традиция и затова рекордната мартеница е изплетена точно така.

.
продължава>
 

Проект за „Превенция и управление при кризи, породени от природни бедствия“

Столична община ще бъде домакин на третата международна среща по проект „Превенция и управление при кризи, породени от природни бедствия“”- GOES - Good on Emergency Situations

Днес в София започва третата международна среща на партньорите по проект “Превенция и управление при кризи, породени от природни бедствия”-

.
продължава>
 

Войнеговци пее и танцува-2012

Проектът по програма „Апликационни форми” на кметство Войняговци в партньорство с НЧ „Васил Левски” е съфинансиран от СО - дирекция „Култура”. Наименованието на проекта е „Войнеговци пее и танцува - 2012”. Организаторите го посвещавават на 134 г. от Освобождението на България от .

продължава>
 

Честит 3 март!

3 март е най-значимият национален празник в България. На този ден през 1878 г. в Сан Стефано, тогава малко рибарско селце близо до Истанбул, се подписва предварителният мирен договор между Русия и Османската империя. Този договор слага край на руско-турската война и донякъде урежда статута на новообразуваната българска държава.

.
продължава>
 

Нова двупосочна автобусна спирка по линия 29

От 1 март 2012г. „Център за градска мобилност” организира разкриването на нова двупосочна спирка в с. Мировяне за обслужване на автобусна линия № 29 и намиращата се на ул. ”Еделвайс” на 25 метра след кръстовището с ул. ”Вишновка” във двете посоки.

.
 


Страница 13 от 17

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 62 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...