Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Д-р Цветеслава Гълъбова - шев на ДПБ "Св. Иван Рилски" иска да има единен общ регистър на психично болните в Българиая

Цветеслава ГълъбоваТрябва да има регистър на психично болните. Това не означава регистър на всички, които по някаква причина са посетили психиатър, говорим за тежките психични болести, които могат да станат причина за опасно поведение", заяви директорката на психиатричната клиника „Св. Иван Рилски" в Курило д-р Цветеслава Гълъбова в предаването „Карбовски: Директно" по Нова тв.
Психиатричните пациенти биха могли да станат опасни и това е предвидено в Закона за здравето. Не случайно психичните болести са единствените в човешката патология, които могат да доведат до опасно поведение, базирано на основа на болестта", обясни д-р Гълъбова.

.
продължава>
 

Бабин ден в кв. Курило

21 януари - бабин ден!
Всички се вълнуваме на този празник !

Клуб "Приятели" гр. Нови Искър кв.Курило , отново събра почитателите на кръшното хорце в пицария "Монца"на деня  отреден на бабите. Акушерката Славка Андонова, както повелява традицията, изкъпа малкия Марти, асистирана от мама Деси и баба Тони

.
продължава>
 

Искърското дефиле е отново проходимо

Възстановено е движението по Искърското дефиле.

Преди една седмица - 8 януари, движението на моторни превозни средства бе преустановено поради срутила се скална маса между селата Ребърково и Елисейна и опасността от нови свличания.

.
продължава>
 

Нов парк в район "Нови Искър" до края на годината

Нов парк ще бъде изграден на територията на кв. „Славовци“ в район „Нови Искър“ до края на годината. Той ще се изгражда на два етапа. Според кмета на Нови Искър -  Даниела Райчева до момента няма изграден подобен парк в нито един от кварталите на територията града.

.
продължава>
 

Газовата връзка със Сърбия ще започне от Нови Искър

Нови Искър - общ изгледВече е избрано трасето на новия газопровод Сърбия - България. Връзката между съществуващия вече газопровод и новите газови системи  ще бъде в Нови Искър

Очаква се освен алтернативна суровина от Европа, интерконекторът да доведе и чужди инвеститори в района чието икономическо развитие в момента изостава. Това заяви зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова, която представи пред журналисти проекта, който е финансиран от европейските фондове. Приключило е предпроектното проучване, извършено от дружеството "Геотех",  През юли 2015 г. трябва да бъде дадено разрешение за въвеждане в експлоатация на малко повече от 60-километровия български участък, който ще тръгва от Нови Искър край София и през Перник, общините Сливница и Драгоман ще стига до Калотина, .

продължава>
 


Страница 6 от 17

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 61 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...