Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Изграждат "Зелена"детска градина в Нови Искър

Нова, енергийноефективна детска градина ще бъде построена в район Нови Искър, съобщиха от Столичната община.

За отоплението ѝ е предвидено използването на "зелени" енергийни източници – водни термопомпи, които ще захранват отоплителната инсталация, и слънчеви колектори, монтирани на покрива на сградата, които ще осигуряват топлата вода за нуждите на

.
продължава>
 

Стартира изграждането на защитено жилище

РАЙОН „НОВИ ИСКЪР”  СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ

То е част от проект „Живот в общността, чрез създаване на наблюдавано жилище в Район „Нови Искър” – СО”. Проектът се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013г." и Европейския социален фонд.

.
продължава>
 

170 СОУ отбелязва 140 години от обесването на Васил Левски

Васил Иванов Кунчев - ЛевскиДнес се навършват 140 години от обесването на Васил Левски.

Васил Левски е псевдонимът на Васил Иванов Кунчев, български революционер, идеолог и организатор на българската национална революция, национален герой. Основател е на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК). Известен е и като Апостола на свободата заради организирането и разработването на стратегията за освобождаване на България от османско иго. .

продължава>
 

Започват часовете по предприемачество в училищата в район "Нови Искър"

От днес учениците от 171-во училище в район "Нови Искър" започват да се обучават по предприемачество. Целта е децата от трети клас да бъдат насочени към определени професии, които могат да изберат в бъдеще. Учениците ще бъдат провокирани да решават проблеми и да поемат инициатива - умения, които са необходими за изграждането на успешни предприемачи.

.
продължава>
 

На празника на св.Трифон в с. Доброславци

Светла Георгиева(ФОТОГАЛЕРИЯ) Жителите на с. Доброславци отпразнуваха за девета поредна година особено  тържествено празника на лозарите и виното Трифон Зарезан. Хората тук са потомствено свързани с този занаят и поминък и за тях древната българска традиция има непреходно съдържание. За да спазят обичая, в дома на бай Васил Николов се извърши ритуалното зарязване на лозите.

По изконна българска традиция, за здраве и плодородие, лозовите клонки тази година пръв заряза Тодор Тодоров провъзгласен за цар на лозята. Той пожела настоящата година да бъде по-благодатна за стопаните, гроздето по- сладко, а бъчвите - пълни. На площад "Мегдана"  тази година тържеството събра стотици фенове на напитката на боговете, дошли да опитат най-отбраните местни бели и червени елексири

.
продължава>
 


Страница 4 от 17

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 67 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...