Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Сребърен медал за състезател от Нови Искър

Състезател от Нови Искър спечели сребърен медал от републиканското първенство по карате

Павел Стоянов от спортен клуб Левски Спартак и президент на карате клуб „Щит“ Нови Искър стана вицерепубликански шампион в дисциплина "кумите", категория до 84 кг. на републиканското първенство в Троян.

.
продължава>
 

Стартира проект за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Столична община стартира иновативен за страната проект за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата съвместно с фирма БалБок Инженеринг АД.

Проектът ще включва мобилен пункт, който ще работи безплатно за събирането на опасни отпадъци от домакинствата на територията на Столичната община по предварително определен график.

.
продължава>
 

Район „Нови Искър” чества 1 март - Деня на самодееца

На 1 март район „Нови Искър„ чества Деня на любителското творчество по проектна идея съфинансирана от СО – дирекция „Култура”. На площад „Свети Дух”, кв. Кумарица точно в 12.00 на обед стартира празничния концерт, в който взеха участие танцови и певчески колективи от читалищата и училищата в район „Нови Искър”.

.
продължава>
 

Район „Нови Искър” изказва благодарност към фирмите, помогнали в почистването на снега

Район „Нови Искър” изказва благодарността си към фирмите, които на доброволни начала помогнаха за почистването на снега. В кризистната обстановка първи на помощ се отзоваха: .

продължава>
 

Село Доброславци чества Трифон Зарезан

На 14 февруари на площад „Мегдана” в село Доброславци, Народно читалище „Пробуда-1921”  заедно с местното население организираха традиционно честване на празника на лозаря и винаря „Трифон Зарезан”. Официален гост на събитието  бъше кметът на район „Нови Искър” - г-жа Даниела Райчева  и дванайсетте кмета на населени места от територията на района. .

продължава>
 

„Нови Искър” чества Бабин ден

район „Нови Искър” чества Бабин ден С традиционни обреди и обичаи район „Нови Искър” чества Бабин ден

На 21 януари по стар стил се празнува Бабин ден. През този ден е посветен на възрастните жени, които са "бабували" на родилките, както и на младите невести, които са раждали. Традициите в честването на този празник в столичния район „Нови Искър” се предават от поколения наред. .

продължава>
 

Кражба на чували пясък разрушава диги в Нови Искър

Тест

 

Опасност от пробив на водата през дигите на реките в Нови Искър.

Опасност от пробив на водата през дигите на реките в Нови Искър. Причината е не природна стихия, а човешка ръка. Нагли кражби  на чували пясък от укрепленията по реките застрашават района от наводнение  в случай на рязко снеготопене. Нови Искър добре познава лицето на водната унищожителна стихия, подобна на тази в село Бисер. Районът е най-ниската точка от Софийското поле и неведнъж е оставал под вода. Затова, без да губят време, жителите се организират в оперативен щаб и започват подготовка за предстоящото снеготопене.

.
продължава>
 


Страница 11 от 12

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

"

В момента има 37 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter