Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Трифон Зарезан в село Доброславци

На 14 февруари, денят на Свети Валентин в село Доброславци се отпразнува един от най-почитаните български празници, този на винаря и лозаря. Свети Трифон се счита за пазач на лозята и празникът е в негова чест. На този ден празнуват не само лозарите, но и градинарите и кръчмарите. Казват, че каквото вино има на трапезата на Трифон Зарезан, такова вино ще дадат лозите и през годината. Организаторите на празника бяха осигурили наи-хубавото руйно вино за всички присъстващи. Тържеството започна с празничен водосвет, който бе отслужен от отец Мариян.Празника се чества за десета поредна година и това беше още един повод за веселие.Във връзка с празника и по случай юбилея, кмета на район Нови Искър - Даниела Райчева поздрави домакините и гостите и им подари символично лозарска ножица с която да се направи поредното традиционно зарязване на лозите.

.
продължава>
 

Алпинистa Георги Манолов от Нови Искър спечели 10 004 лв. от Еврошанс.

Късметлията Георги Манолов разказва за себе си, че играе Еврошанс от доста време. „Ако трябва да бъда точен, играя от самото начало. Харесвам играта и съм щастлив, защото това не е първата ми печалба. За последно преди коледните празници спечелих 1000 лв.“

Георги споделя, че в конкретния случай е имал някакво предчувствие, че ще спечели и е следил излизащите числа.

.
продължава>
 

НСО с имоти от 500 дка в район Нови Искър

Националната служба за охрана (НСО) се уреди с три терена на територията на р-н Нови Искър с площ от над 500 дка. Вчера кабинетът прехвърли безвъзмездно на гардовете на властта общо 511 857 квадратни метра военни имоти, които армейското министерство не използва. Те са последната част от военното летище в Доброславци, което получава службата, управлявана от ген. Тодор Коджейков. Останалата бе прехвърлена през март 2013 г. от кабинета на ГЕРБ.

.
продължава>
 

ДАРИ КРЪВ! Включи се във втората кампания на район „Нови Искър” и НЦТХ за безвъзмездно даряване на кръв - 5 февруари 2014

ДАРИ КРЪВ! Включи се във втората кампания на район „Нови Искър” и НЦТХ за безвъзмездно даряване на кръв

На 05 февруари 2014 г. от 09.30 до 13.30 часа, район „Нови Искър” и НЦТХ организират кампания за доброволно даряване на кръв. Всеки, който желае да се включи в инициативата може да направи това като се срещне с „Мобилния екип за доброволно кръводаряване на НЦТХ” в сградата на 31-во ДКЦ Нови Искър – кабинет 110.секи път, когато даряваш кръв, подаряваш живот - Ако се чувстваш здрав и си между 18 и 65 години, ако можеш да отделиш около 30 минути от времето си и искаш да дариш кръв, но времето все те притиска, болниците и манипулациите те притесняват, тази информация е точно за теб.

.
продължава>
 

Днес празнуваме Бъдни вечер.

Бъдни ВечерНа Бъдни вечер трапезата ни е постна
Днес е Бъдни вечер - времето на смирение и кротост, на очакването на най-голямото чудо - спасението, което Господ ни дава чрез своя син.Бъдни вечерБъдни вечер- Това е последният ден преди големия християнски празник Рождество Христово. Честването му започва още от 20 декември, когато е Игнажден. Оттогава до 25 декември коледари обикалят вярващите християни, за да им напомнят и честитят предстоящото чудо - раждането на Христос. Кулминацията на това очакване пък е денят преди Коледа. На Бъдни вечер трапезата ни е постна. На нея има нечетен брой ястия - 7, 9, 11. Обикновено това са варен боб, леща, сърми, ошав, тиквеник, мед, плодове, ядки и др. Масата се краси и с боговица - прясно изпечен кръгъл хляб.

.
продължава>
 

Еконт отвори първи стационарен офис в Нови Искър

На 27-ми ноември (сряда) куриерска фирма Еконт откри първия си офис в Нови Искър

Досега в града е имало само мобилна пощенска станция и жителите са се съобразявали с обслужването по график в определени часове. Вече те ще могат да се възползват от удобството да имат стационарен офис на Еконт в града си.
Офисът има паркинг за клиенти и се намира между ЖП гарата и центъра на града.

.
продължава>
 

Доброславци почете Деня на народните будители

Район „Нови Искър”, село Доброславци. В препълнената зала на Народно читалище „Пробуда”, село Доброславци почете Деня на народните будители. Празничната програма откриха лично кметовете на район „Нови Искър” Даниела Райчева и на селото Светла Крумова.

.
продължава>
 


Страница 2 от 12

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

"

В момента има 24 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter