Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Предстой събарянето на двете охладителни кули на бившия ТЕЦ Курило в Нови Искър

ТЕЦ Курило

На 23.03.2012 г. (петък) от 14:00 часа ще се извърши премахване на кулите на бившата ТЕЦ в кв. Курило

Топлоелектрическа централа „ Курило“ е построена през 1927 година от Белгийска фирма в село Курило, днес част от град Нови Искър. С капацитет от 15 MW, централата е била най-голямата в страната преди Втората световна война.

.
продължава>
 

Автомобил е бил запален в Нови Искър тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко след 1 часа на тел. 112 е получен сигнал за горящ автомобил на ул. „Шопска” в Нови Искър. На място пристигнали полицейски екип и служители от столичната пожарна, които потушили огъня. .

продължава>
 

Нови Искър счупи рекорд с почти 8-километрова мартеница

най дългата мартеница Столичният район "Нови Искър" подобри рекорда за най-дълга мартеница. Това се случи на празнично тържество по случай Първи март на централния площад в квартал „Кумарица“.

Най-древната техника за изплитане на мартеница е усукването на бял и червен конец с вретено. В район Нови Искър държат на тази традиция и затова рекордната мартеница е изплетена точно така.

.
продължава>
 

Проект за „Превенция и управление при кризи, породени от природни бедствия“

Столична община ще бъде домакин на третата международна среща по проект „Превенция и управление при кризи, породени от природни бедствия“”- GOES - Good on Emergency Situations

Днес в София започва третата международна среща на партньорите по проект “Превенция и управление при кризи, породени от природни бедствия”-

.
продължава>
 

Честит 3 март!

3 март е най-значимият национален празник в България. На този ден през 1878 г. в Сан Стефано, тогава малко рибарско селце близо до Истанбул, се подписва предварителният мирен договор между Русия и Османската империя. Този договор слага край на руско-турската война и донякъде урежда статута на новообразуваната българска държава.

.
продължава>
 

Войнеговци пее и танцува-2012

Проектът по програма „Апликационни форми” на кметство Войняговци в партньорство с НЧ „Васил Левски” е съфинансиран от СО - дирекция „Култура”. Наименованието на проекта е „Войнеговци пее и танцува - 2012”. Организаторите го посвещавават на 134 г. от Освобождението на България от .

продължава>
 

Нова двупосочна автобусна спирка по линия 29

От 1 март 2012г. „Център за градска мобилност” организира разкриването на нова двупосочна спирка в с. Мировяне за обслужване на автобусна линия № 29 и намиращата се на ул. ”Еделвайс” на 25 метра след кръстовището с ул. ”Вишновка” във двете посоки.

.
 


Страница 10 от 12

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

"

В момента има 61 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter