Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Злополучен инцидент на гара Курило

Кражба на кабели от ЖП гара Курило е причината за инцидента с 28-годишният И.Г. от Нови Искър. При опит за сваляне на кабелите от електрическата контактна ЖП мрежа се получава волтова дъга която се прехвърля от контактната мрежа върху незащитения И.Г. вследствие на което се получават дълбоки изгарания по ръцете.

.
продължава>
 

Ремонтират сгради на 170 СОУ "Васил Левски"

Започна санирането на част от сградите на  СОУ „Васил Левски”, кв. „Курило”, ул. „Искърско дефиле” №277 в район „Нови Искър”.
Строително-ремонтните дейности включват подмяна на дограма, топлинна изолация на външни конструкции и елементи, в т.ч. външни стени, покриви и подове; основен ремонт, модернизация  на абонатни станции/котелни стопанства и прилежащите им съоръжения, въвеждане на енергоспестяващо осветление.

.
продължава>
 

Две земетресения около Нови Искър

Две слаби земетресения са регистрирани на територията на България в района на Нови Искър, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

.
продължава>
 

170 СОУ Васил Левски Изпрати свойте дванадесетокласници

Изпращане на Випуск 2012 ( галерия )

В Деня на славянската писменост и култура с официална церемония и много тържественност изпратиха дванадесетокласниците от випуск 2012 на 170 СОУ "Васил Левски" в кв. Курило.

На тържествена церемония в двора на училището пред погледите на учениците от цялото училище, родители и приятели, зрелостниците от общо 2 паралелки се сбогуваха с училищното знаме.

.
продължава>
 

Празник на с. Световрачене - 6 май - Гергьовден

Кмета на с. Световрачене Ви кани на празника на селото - 6 май - Гергьовден
За девети път село Световрачане ще празнува своя празник. Всяка година на този светъл ден се събират жителите и гостите на село Световрачене. С много веселие, танци, хора и ръченици преминава празника

.
продължава>
 

Подарък от жителите на с. Кътина

Камбана с. КътинаНова 100 килограмова камбана за църквата "Възнесение Господне" в с. Кътина ще е подарък от жителите на с. Кътина по случай празника на селото - Спасов ден - 24 май

Новата камбана е отлята в Синодалния комплекс в кв. Илиянци. Метала е отлят по специална технология от сплав на мед и калай . За ясен звън се слагат още 6 компонента, като съотношението на сплавта се пази в тайна .
Колкото по-труден става животът, толкова повече хората се обръщат към вярата споделя майстора на камбаните

.
продължава>
 

София загуби 100 000 лв. от неизползваемият проект на новото кметство

София загуби близо 100 000 лв. от неизползваемият проект на новото кметство
Докато правителството се чуди как да спеасти излишни разходи за да ги ползва в реалното строителство, Столична община плати 100 000 лв. за проекта на ново кметство на район Нови Искър. А всъщност проекта не може да бъде реализиран. Така общината е принудена да продължава да плаща месечен наем от 2800 лв., за да може да работи общинската администрация на района.

.
продължава>
 


Страница 8 от 12

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

"

В момента има 54 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter