Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Курилският манастир „Св. Иван Рилски” събра най-много гласове в анкетата по проект „Градът в миниатюри”

Курилски манастир "Св. Иван Рилски"Курилският манастир „Св. Иван Рилски” е безспорният първенец в анкетата „Градът в миниатюри”, която район „Нови Искър” проведе сред жителите на района, както и на своя интернет сайт. В продължение на една седмица жители и гости на района имаха възможността да направят своя избор измежду 33 обекта с историческо, културно и обществено значение за район „Нови Искър” и да изберат десет от тях, които да бъдат изработени в миниатюри. С почти двойно по-малко гласове на второ място се нареди църквата „Св. Николай” в кв. Славовци, град Нови Искър, а трети по общ брой гласове е манастирът „Св. Три Светители”, намиращ се до село Чепинци.

.
продължава>
 

Оставиха в ареста шефа на фирма Надин

Шефът на известната фирма за скрап "Надин комерс" намираща се на територията на Нови Искър - Радослав Босилков, остава за постоянно в ареста.

Специализираният съд реши такава да е съдбата и на Мариан Комитов и Павел Варнаджиев, които са обвинени заедно с Босилков за данъчни престъпления.

.
продължава>
 

Откриха новата пожарна в Нови Искър

Нова пожарна в Нови ИскърТри пъти се скъсява времето за реакция при пожари в Нови Искър след откриването на новия противопожарен участък в града.

Три пъти се скъсява времето за реакция при пожари в столичния район Нови Искър. Това каза при откриването на новия противопожарен участък в града министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

До момента районът се обслужвал от пожарната служба в кв. "Илиенци", при сигнал от най-отдалечените села в района е било необходимо повече от 25 минути за да достигнат пожарните автомобили и техника.

.
продължава>
 

Нова пожарна ще обслужва Нови Искър

Новата пожарна ще обслужва територията на район Нови ИскърСтоличното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” ще има нова участъкова служба в район Нови Искър. Тържествената церемония за откриването ще започне в 10.00 часа на 13 юли в кв. „Кумарица”, ул. „Стое Джуров” № 2. Ще присъстват министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита

.
продължава>
 

Уникален проект „Градът в миниатюри” ще реализира район Нови Искър

Подгумерски манастирРеализацията на проект „Градът в миниатюри” се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2012 г.    След представянето на проекта „Градът в миниатюри” ще се проведе дискусия за първия етап от реализацията на дейностите, а именно разпространяването на анкетата сред жителите на район „Нови Искър”, чрез която те ще могат да определят десетте обекта, които да бъдат реализирани под формата на миниатюри.

.
продължава>
 

Село Доброславци - домакин на Elevation Music Festival 2012

Военното летище в село Доброславци ще бъде домакин на Elevation Music Festival 2012, който ще се състои на 22, 23 и 24 юни.

Във фестивала ще участват Cypress Hill, Sean Paul, Fatboy Slim, Erykah Badu, Groove Armada (DJ Set), Pendulum (DJ Set) & Verse, Nneka, Kosheen, Chambao, Roni Size feat. Dynamite MC, Rev. Run & DJ Ruckus (Run–D.M.C.), Ed Solo, Breakbot, Mickey Moonlight, Breakage, Gravity Co., Skre4, Der Hunds, Kottarashky, Миленита, Rubikub, Ogi 23, The Top Stoppers, Roots Rocket Band, SouthWick, Camp Session и още много други.

.
продължава>
 

Силно земетресение усетено в Нови Искър

Силно земетресение с епицентър на няколко десетки километра от Нови Искър вдигна в паника целия район
Земетресението с магнитуд близо 6 по скалата на Рихтер е в района на Перник - с. Мещица. То е нанесло сериозни щети на редица сгради в Перник и София.

След мощния земен трус и безсънната нощ , паниката и стреса се изля и проливен дъжд който допълнително отежни обстановката.

.
продължава>
 


Страница 7 от 12

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

"

В момента има 92 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter