Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Дни на българската култура – Руан-Франция

Самодейци от читалище "Христо Ботев" Самодейци от читалище „Христо Ботев” в Курило ще участват в “Дни на българската култура – Руан, Франция“ 
През октомври 2012 г. самодейци от читалище “Христо Ботев”- квартал Курило ще зарадват с изпълненията си зрители в град Руан – Франция.

.
продължава>
 

Вартбург - саксия краси площад в Нови Искър

Вартбург саксия Красиво изрисуван и засаден с пъстри цветя стар автомобил краси централен площад в град Нови Искър.

По идея на районния кмет Даниела Райчева през почивните дни бе поставен ретро автомобил марка „Вартбург", изрисуван от талантливия местен художник на графити Георги Йорданов.

.
продължава>
 

Жителите на Войняговци си искат детската градина

btvnews.bg В модното за новите столичани село се строи мащабно. Видимо заможни собственици купуват ниви от декар за по 60 хиляди евро. Причината - селото е в рамките на София, проснато от южния склон на стара планина до околовръстното шосе на столицата.Само едно го различава от елитните села - детската градина е заключена трета година и е оставена да се руши. Затова над двеста души събраха подписка до софийския район Нови Искър с настояването градината да бъде отворена.

.
продължава>
 

Нов храм за поклонение и молитва край с. Доброславци

Св. Четиредесет мъченици15 септември 2012/ Днес край  село Доброславци се състоя истински празник, който се превърна в своеобразен събор на селото. Повод за това бе освещаването на новия храм, посветен на светите Четиридесет мъченици, построен в землището на древен манастир. Днес от храма на стария манастир е останала само част от стена с вградена ниша в нея, в която по чудо все още личи стенопис - образ на ангел. До 1910 г. била запазена цялата стена и според изследователи на градежа й се установило, че храмът е датирал от 14 -15 век. Историята на манастира не е известна през вековете, но е имало градеж по време на турското владичество.

.
продължава>
 

Осветиха новия храм „Св. Четиредесет мъченици” в с. Доброславци

Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополитЗнеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, освети новопостроения манастир „Св. 40 мъченици“, построен между селата Доброславци и Балша, северозападно от София.

.
продължава>
 

Пет сестри от Курило са на 415 години, кандидатстват за рекорд

Така са изглеждали петте сестри преди 31 години заедно със съпрузите си.- Влизайте, влизайте! Добре сте ни дошли!

Закръглилата 80 години преди малко повече от два месеца леля Доста кани екипа на "24 часа" в двора на къщата в Курило, част от софийския квартал Нови Искър. Минаваме през малка градина, за да се озовем в голям двор. В него е вдигнат кокетен навес, под който има маса, столове и две малки диванчета. В единия ъгъл имам истинско огнище, наричано от стопаните барбекю.

.
продължава>
 

Пожарите не подминаха и Нови Искър

Два  пожара се разразиха на територията на столичния район “Нови Искър”/  Единият пожар е избухнал  в  района между с. Подгумер и кв. Изгрев над Курило.  Пожара е предизвикан най вероятно от захвърлен незагасен фас или  парче стъкло което под действието на слънчевите лъчи е подейставло като лупа  и е запалило сухи треви, а в последствие и храсти и дървета. Благодарение на своевременната информация от активистите от форума "OFFRoad-Bulgaria" и бързата намеса на огнеборците този пожар е овладян  на време и не му е дадена възможност да се разпростре на по-голяма територия и да нанесе по-големи щети.

.
продължава>
 


Страница 6 от 12

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

"

В момента има 157 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter