Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Летището в с. Доброславци го подариха на НСО

Правителството в оставка се разпореди с имоти на територията на Нови Искър в последния момент

На вчерашното си заседание правителството в оставка отне от Министерството на отбраната и предостави на Национална служба "Охрана" (НСО) и МВР имоти в Софийско и Пловдивско със самолетни писти и летищни съоръжения. Имотите са отнети от МО поради отпаднала необходимост, се казва в съобщението от пресслужбата на кабинета. Един от тези имоти намиращ се в землището на с. Доброславци е с площ 646 569 кв. м, застроен с 36 сгради. В него са изградени

.
продължава>
 

Кандидатстваме за евросредства за канализация в три населени места

Столичният район "Нови Искър" кандидатства тази година по три европейски проекта  . С евросредства администрацията се надява да изгради канализация в три от населените места на територията на района. Вече са разработели проектните предложения, които са в процес на оценка. Те ще са по три оперативни програми, съобщи кметът на района Даниела Райчева
„Едно от проектните предложения е по ОП „Околна среда” за канализация на три от населените места в района. Следващото проектно предложение, което сме разработили и е в процес на оценка, е по ОП „Административен капацитет” за допълнителна квалификация на администрация.

.
продължава>
 

Областен информационен център – София проведе среща с представители на общините и местния бизнес в район Нови Искър

Г-жа Мадлен Георгиева и даниела Райчева -кмет на НИОбластен информационен център– София проведе работна среща с представители на общините, местния бизнес, културата и образованието от р-н Нови Искър. На срещата бяха дадени указания за работата по оперативните програми за 2013 г., както и за отворени в момента процедури.

.
продължава>
 

Областен информационен център - София организира среща с представители на бизнеса, културата и образованието в Нови Искър

На 5 февруари 2013 г. (вторник) от 10:30 ч. в кметството на район Нови Искър (гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле“ 123) екип на Областен Информационен Център София-град и София-област (ОИЦ – София) ще проведе информационна среща на тема „Европейски средства за нас“. На нея ще бъдат представени възможостите за кандидатстване по актуални и предстоящи процедури по оперативните програми, научените уроци от програмен период 2007 – 2013, добри практики, дейността на Мрежата от 28 областни информационни центъра в страната и планът за действие на ОИЦ – София за 2013 г.

.
продължава>
 

Учениците в Нови Искър ще се подготвят по предприемачество

От началото на втория учебен срок децата от 171-во училище в район Нови Искър вече ще имат занимания по предприемачество. Целта е учениците да бъдат провокирани да творят, да решават проблеми и да са инициативни - умения необходими за изграждането на успешни предприемачи и бизнес лидери.

.
продължава>
 

Д-р Цветеслава Гълъбова - шев на ДПБ "Св. Иван Рилски" иска да има единен общ регистър на психично болните в Българиая

Цветеслава ГълъбоваТрябва да има регистър на психично болните. Това не означава регистър на всички, които по някаква причина са посетили психиатър, говорим за тежките психични болести, които могат да станат причина за опасно поведение", заяви директорката на психиатричната клиника „Св. Иван Рилски" в Курило д-р Цветеслава Гълъбова в предаването „Карбовски: Директно" по Нова тв.
Психиатричните пациенти биха могли да станат опасни и това е предвидено в Закона за здравето. Не случайно психичните болести са единствените в човешката патология, които могат да доведат до опасно поведение, базирано на основа на болестта", обясни д-р Гълъбова.

.
продължава>
 

Бабин ден в кв. Курило

21 януари - бабин ден!
Всички се вълнуваме на този празник !

Клуб "Приятели" гр. Нови Искър кв.Курило , отново събра почитателите на кръшното хорце в пицария "Монца"на деня  отреден на бабите. Акушерката Славка Андонова, както повелява традицията, изкъпа малкия Марти, асистирана от мама Деси и баба Тони

.
продължава>
 


Страница 4 от 12

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

"

В момента има 61 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter