Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
НОВИНИ

Концерт - парти - „Войнеговци Wrong Fest”

На 21 септември на стадиона в софийското село Войнеговци ще се проведе рок фестивал. Организаторите на събитието и собствениците на новооткрития “Wrong Bar” имат амбицията да превърнат фестивала в ежегодно музикално издание.

.
продължава>
 

Денят на София

Днес празнуваме Вяра, Надежда и Любов

В Нови Искър отбелязаха деня на София с нетрадиционно мероприятие. По инициатива на община Нови Искър и радио София бяха залесени 70 фиданки в централната част на кв. Курило – пред пощата и по край пътя за Искърското дефиле. С това мероприятие се отбелязва и шестият рожден ден на Радио София. .

продължава>
 

Голям пожар избухнав боровата гора над Локорско

Голям пожар е избухнал в боровата гора край селата Челопечене, Войняговци и Локорско, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на информация от очевидци.
Пламъци с височина няколко метра се издигали над района на огнището.
"Повече от 10 противопожарни екипа са изпратени на мястото. Пожарът е сериозен", каза за Нова гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" .

продължава>
 

Изграждат "Зелена"детска градина в Нови Искър

Нова, енергийноефективна детска градина ще бъде построена в район Нови Искър, съобщиха от Столичната община.

За отоплението ѝ е предвидено използването на "зелени" енергийни източници – водни термопомпи, които ще захранват отоплителната инсталация, и слънчеви колектори, монтирани на покрива на сградата, които ще осигуряват топлата вода за нуждите на

.
продължава>
 

Стартира изграждането на защитено жилище

РАЙОН „НОВИ ИСКЪР”  СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ

То е част от проект „Живот в общността, чрез създаване на наблюдавано жилище в Район „Нови Искър” – СО”. Проектът се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013г." и Европейския социален фонд.

.
продължава>
 

Започват часовете по предприемачество в училищата в район "Нови Искър"

От днес учениците от 171-во училище в район "Нови Искър" започват да се обучават по предприемачество. Целта е децата от трети клас да бъдат насочени към определени професии, които могат да изберат в бъдеще. Учениците ще бъдат провокирани да решават проблеми и да поемат инициатива - умения, които са необходими за изграждането на успешни предприемачи.

.
продължава>
 

На празника на св.Трифон в с. Доброславци

Светла Георгиева(ФОТОГАЛЕРИЯ) Жителите на с. Доброславци отпразнуваха за девета поредна година особено  тържествено празника на лозарите и виното Трифон Зарезан. Хората тук са потомствено свързани с този занаят и поминък и за тях древната българска традиция има непреходно съдържание. За да спазят обичая, в дома на бай Васил Николов се извърши ритуалното зарязване на лозите.

По изконна българска традиция, за здраве и плодородие, лозовите клонки тази година пръв заряза Тодор Тодоров провъзгласен за цар на лозята. Той пожела настоящата година да бъде по-благодатна за стопаните, гроздето по- сладко, а бъчвите - пълни. На площад "Мегдана"  тази година тържеството събра стотици фенове на напитката на боговете, дошли да опитат най-отбраните местни бели и червени елексири

.
продължава>
 


Страница 3 от 12

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

"

В момента има 140 посетителя в сайта

 

Търси се!

 

Tyxo.bg counter