Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Нови Искър подготвя уникален по рода си празник "Пъстър Великден"

На 12 април, от 15.00 часа, район „Нови Искър” организира първия по рода си и уникален за територията на София и Софииско празник „Пъстър Великден”. По идея на кмета на района, г-жа Даниела Райчева, както деца, така и техните баби и дядовци заедно ще боядисват и изрисуват пъстри великденски яйца и ще майсторят празнична украса. Участие в празника ще вземе народният представител Иван Божилов, който смята да се включи в конкурса за най-красиво изрисувано великденско яйце.

.

Програмата на събитието ще е точен аналог на неговото име - „Пъстър Великден”. Празникът ще се реализира на голяма разгърната площ, която започва от фонтана в парка на центъра на квартал "Курило" и стига до централния площад пред пощата. Ще бъдат разположени шатри, в които всички гости ще могат да се забавляват по най-разнообразни начини.

В една от шатрите, абсолютно безплатно, аниматори ще изрисуват с боички пролетни рисунки върху лицата на всеки малчуган. Вървейки към централния площад, гостите на празника ще могат да разгледат изложба с великденски рисунки на деца от НЧ „Христо Ботев”. Веднага след нея ще бъде разположена изложба с фотографии на ученици от 170 СОУ „Васил Левски” на тема „Природата на Нови Искър”.

Най-големите атракции ще са разположени на централния площад пред пощата в квартал "Курило". Там под ръководството на известнита наша художничка Елена Хаджистоянова, млади и големи, ще боядисват и изрисуват яйца по традиционни методи от всички части на страната. Друга атракция ще е ателието по изработка на великденска украса. Децата ще имат възможност да се включат и в конкурса за най-хубава пролетна рисунка на асфалт.

Организаторите предвиждат сцената да бъде отворена за всеки, който желае да покаже своят талант в песните и танците. Специален гост ще бъде и новоизгряващата изпълнителка на народна музика Елена Илиева.

 

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

В момента има 56 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter