Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Поход до крепостта Белиград

Участници клуб „Искам да успея” от 170 СОУ „Васил Левски” пред манастира "Св. Иван Рилски"Кметската администрация на район „Нови Искър" и клуб „Искам да успея” към 170 СОУ организираха поход - „Да преоткрием крепостта Белиград”
Още от сутринта в курилския манастир „Св. Иван Рилски“се събраха учениците от клуб „Искам да успея” към 170 СОУ. С задружни усилия те почистиха и прекопаха алейте в двора на манастира. По този начин те го подготвиха за светлия празник „Великден“.

.

Точно на обяд всички участници тръгнаха към върха на който някога е стърчала величествено крепостта „Белиград“ или „Белград“ както го знаят много от местните хора
Походът се организира с цел да се преоткрие една забравена историческа забележителност, която се намира на територията на нашият район. Пътя за крепостта се вие през гората на южния склон на стара планина и бе предварително трасиран и почистен от растителност и стари паднали дървета още седмица преди този поход от участници на клуба.

Целта на похода е и да положим началото на едно ново традиционно мероприятие което да се организира всяка година. Маршрута ще се отбележи в националните туристически електронни карти , за да може всеки бързо да се ориентира и да може без затруднения да намери най-лесния маршрут до крепостта Белиград и да я посети.

Похода завърши с пикник на поляната в подножието на крепостта и може би ще остави спомен за дълго време в участниците.

Виж тук. ФОТОГАЛЕРИЯ и ФОТОКЛИП

текст и снимки: Веско Вълков
 

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

В момента има 96 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter