Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Откриха новата пожарна в Нови Искър

Нова пожарна в Нови ИскърТри пъти се скъсява времето за реакция при пожари в Нови Искър след откриването на новия противопожарен участък в града.

Три пъти се скъсява времето за реакция при пожари в столичния район Нови Искър. Това каза при откриването на новия противопожарен участък в града министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

До момента районът се обслужвал от пожарната служба в кв. "Илиенци", при сигнал от най-отдалечените села в района е било необходимо повече от 25 минути за да достигнат пожарните автомобили и техника.

.

Общината е дарила сградата за участъка, а фирма е извършила безвъзмездно строителните дейности за около 80 000 лева. 
Кметът на София Йорданка Фандъкова припомни, че последните 30 години в столицата не е откривана нова противопожарна служба, а сега откритата ще обслужва район с население от над 27 000 души. В момента най-отдалеченото място е на 9 км и времето за реакция е сведено до минимум, каза вътрешният министър. Пожарната ще обслужва и селата в района.ц
Министър Цветанов спомена още че до 30 септември се очаква доставката на 42 нови противопожарни автомобила, от които 20 ще останат в столицата. Средствата за покупката им са по мярка от ОП "Регионално развитие".

Кметът на Нови Искър Даниела Райчева пък добави още, че съвсем скоро в град Нови Искър ще започне строителството и на още една нова детска градина в която ще има 4 градински и 2 яслени групи.

Нека да ни е честита новата пожарна и да пожелаем на огнеборците да нямат  произшествия

Участъкът ще обслужва територията на района и се намира на адрес кв. ”Кумарица”, ул. ”Стое Джуров” №2.

 

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

В момента има 63 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter