Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.
noviiskar.org

Стартира проект за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Столична община стартира иновативен за страната проект за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата съвместно с фирма БалБок Инженеринг АД.

Проектът ще включва мобилен пункт, който ще работи безплатно за събирането на опасни отпадъци от домакинствата на територията на Столичната община по предварително определен график.

.
продължава>
 

Район „Нови Искър” чества 1 март - Деня на самодееца

На 1 март район „Нови Искър„ чества Деня на любителското творчество по проектна идея съфинансирана от СО – дирекция „Култура”. На площад „Свети Дух”, кв. Кумарица точно в 12.00 на обед стартира празничния концерт, в който взеха участие танцови и певчески колективи от читалищата и училищата в район „Нови Искър”.

.
продължава>
 

Село Доброславци чества Трифон Зарезан

На 14 февруари на площад „Мегдана” в село Доброславци, Народно читалище „Пробуда-1921”  заедно с местното население организираха традиционно честване на празника на лозаря и винаря „Трифон Зарезан”. Официален гост на събитието  бъше кметът на район „Нови Искър” - г-жа Даниела Райчева  и дванайсетте кмета на населени места от територията на района. .

продължава>
 

Район „Нови Искър” изказва благодарност към фирмите, помогнали в почистването на снега

Район „Нови Искър” изказва благодарността си към фирмите, които на доброволни начала помогнаха за почистването на снега. В кризистната обстановка първи на помощ се отзоваха: .

продължава>
 

„Нови Искър” чества Бабин ден

район „Нови Искър” чества Бабин ден С традиционни обреди и обичаи район „Нови Искър” чества Бабин ден

На 21 януари по стар стил се празнува Бабин ден. През този ден е посветен на възрастните жени, които са "бабували" на родилките, както и на младите невести, които са раждали. Традициите в честването на този празник в столичния район „Нови Искър” се предават от поколения наред. .

продължава>
 


Страница 14 от 17

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 18 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...
 

Сайт на с. Доброславци