Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow БЪЛГАРСКИЯТ ТАЛАНТ ПОКОРИ МОСКВА
БЪЛГАРСКИЯТ ТАЛАНТ ПОКОРИ МОСКВА
9 февруари 2009 в 15:31

Фолклорна групаТалантът на българските изпълнители изправи на крака публиката в новата зала на „Болшой театър” в Москва по време на Галаконцерта за откриването на Годината на България в Русия на 5 февруари.

folcДвамата президенти Георги Първанов и Дмитрий Медведев, български и руски министри, кметът на Москва Юрий Лужков, депутати, посланици и дипломати, творци, общественици и приятели на България дълго аплодираха изключителното изпълнение на Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, както и таланта на Теодосий Спасов, Радостина Николаева, Мистерията на българските гласове, Елица и Стунджи, Светлин Русев, трупата на Нешка Робева, „Акага”, Иво Папазов и неговото трио, както и хора „Св. Николай” на Третяковската галерия. 
     Оригиналното режисьорско решение на Александър Морфов, вдъхновен от българската идентичност, роди един забележителен спектакъл, достоен за всяка световна сцена. Галаконцертът, oрганизиран от Министерството на културата на България, показа пред благодарната руска публика новото лице на възраждащата се българска култура. 
   Министърът на културата проф. Стефан Данаилов, който лично присъства на репетициите на концерта последните два дни, не скри вълнението си, че силата и красотата на българския талант блестят така ярко и завладяващо. След края на спектакъла той поздрави сърдечно всички изпълнители и режисьора Александър Морфов, като обеща концертът да бъде показан и в София.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 34 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter