Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Световни новини arrow Сексуалното желание на жените зависи от качество на живота им
Сексуалното желание на жените зависи от качество на живота им
6 февруари 2009 в 18:00

Жените, навлезли в менопауза, които страдат от хипоактивно разстройство на сексуалното желание (HSDD) - понижено сексуално желание, имат по-ниско качество на живот от техните връстнички, които са доволни от сексуалния си живот, показва ново проучване.

Учените считат, че HSDD може да се отрази на доброто здраве на жените, подобно на влиянието, което оказват хронични заболявания като диабет, хипертония, остеопороза и астма. Екипът от учени, ръководени от д-р Андреа Бидъл от Университета в Северна Каролина, изследвал 1189 жени, навлезли в естествена или хирургическа менопауза, при която ячниците им се изваждат, за да установят влиянието на HSDD върху тяхното здравословно състояние.

Всички жени на възраст от 30 до 70 години имали стабилна връзка от най-малко 3 месеца насам. Жените с понижено сексуално желание са по-недоволни от живота си в къщи и емоционалната и физическата си връзка с техния сексуален партньор и освен това били по-склонни да изпадат в депресивни състояния, открили учените. Освен това те страдали от болки в гърба, преумора, проблеми с паметта и депресия.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 37 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter