Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Опасност от наводнение при рязко покачване на температурите
Опасност от наводнение при рязко покачване на температурите
17 февруари 2012 в 12:42

Жителите от най-ниските части на район Нови Искър се страхуват от наводнение, къщите им са в застрашени от поредно природно бедствие.

Жителите на "Нови Искър" се безпокоят, че предстоящотото снеготопене може да залее къщите им. Районът обхваща най-ниските части на Софийското поле. От общината вече са започнали почистване коритата на реките, а оперативен щаб постоянно следи нивоно на трите големи реки в околността, предаде БНТ.

Постоянната опасност от наводнение кара хората да се организират в инициативен комитет и да алармират за проблемите всички държавни институции. Отговорите, които получават обаче, не ги успокояват.

 Решението, според хората, е дигите край река Искър да се укрепят и надградят, за което обаче няма осигурени средства. Освен това от общината не могат да започнат работа по дигите, защото и при тях отговорността се размива между институциите. Необходим е и проект, за да може работата да бъде свършена добре. Има обаче сформиран кризисен щаб, от който превантивно почистват коритата и следят нивото на реките Лесновска, Какач и Искър. Подготвили са и чували с пясък - при нужда да се сложат върху дигите.

 Хората от район "Нови Искър" се надяват хубавото време да настъпи постепенно. Дори и този път водата от предтоящото снеготопене да ги подмине, опасността от наводнения в общината остава.

 Както стана ясно от пресцентъра на общината, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и областният управител Данаил Кирилов ще посетят водните обекти на територията на район Нови Искър. Продължават обиколките на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова по проблемни участъци на реки на територията на София. След посещението си в сряда в район Връбница, днес кметът Фандъкова заедно с областният управител Данаил Кирилов ще бъде на територията на район Нови Искър. Двамата ще се информират за състоянието на дигите на река Лесновска и река Искър. Обиколката ще започне от р. Искър при с. Кубратово /моста на Кубратово при река Искър/. Кметът Фъндъкова ще посети и дигите на река Лесновска при Световрачене. Дигите на река Искър и река Лесновска се стопанисват от "Напоителни системи" ЕАД.

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 25 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter