Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Празникът на винаря и лозаря в село Доброславци
Празникът на винаря и лозаря в село Доброславци
15 февруари 2012 в 11:11

Празникът на винаря и лозаря в село Доброславци(_ Галерия _)Празникът на винаря и лозаря събра стотици хора на площада в село Доброславци

Днес, 14 февруари, за девети пореден път село Доброславци чества празника на винаря и лозаря. Събитието беше открито от кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева и кмета на селото г-жа Светла Крумова с пожелания за много здраве, да бъде годината плодородна, а бъчвите с вино пълни.

Активно  участие в програмата взеха танцовия състав „Весело Хоро” към НЧ Пробуда и изпълнителя на народна музика Венцислав Пенев, които чрез изпълненията си накараха гостите на празника да извият най-дългото хоро в селото в продължение на над три часа. На събитието присъстваха гости от пернишкото село Пещера, които дойдоха със своите кукерски и сурвакарски състави към НЧ „Крюгер Николов – 1922”, а шествието по улиците на село Доброславци, което те организираха, по нищо не отстъпваше на големите кукерски фестивали в страната.  

И тази година традицията Трифон Зарезан да дойде на каруца, държейки икона в ръка и да „зареже” лозята беше спазена. Тодор Стоянов в ролята на Трифон, посети дома на Васил и Надка Николови, заедно с оркестър музиканти, печен петел и бъклица червено вино, за да е добра реколтата, да се роди много грозде и да напълни бъчвите наесен!

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 45 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter