Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Празникът на винаря и лозаря в село Доброславци
Празникът на винаря и лозаря в село Доброславци
15 февруари 2012 в 11:11

Празникът на винаря и лозаря в село Доброславци(_ Галерия _)Празникът на винаря и лозаря събра стотици хора на площада в село Доброславци

Днес, 14 февруари, за девети пореден път село Доброславци чества празника на винаря и лозаря. Събитието беше открито от кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева и кмета на селото г-жа Светла Крумова с пожелания за много здраве, да бъде годината плодородна, а бъчвите с вино пълни.

Активно  участие в програмата взеха танцовия състав „Весело Хоро” към НЧ Пробуда и изпълнителя на народна музика Венцислав Пенев, които чрез изпълненията си накараха гостите на празника да извият най-дългото хоро в селото в продължение на над три часа. На събитието присъстваха гости от пернишкото село Пещера, които дойдоха със своите кукерски и сурвакарски състави към НЧ „Крюгер Николов – 1922”, а шествието по улиците на село Доброславци, което те организираха, по нищо не отстъпваше на големите кукерски фестивали в страната.  

И тази година традицията Трифон Зарезан да дойде на каруца, държейки икона в ръка и да „зареже” лозята беше спазена. Тодор Стоянов в ролята на Трифон, посети дома на Васил и Надка Николови, заедно с оркестър музиканти, печен петел и бъклица червено вино, за да е добра реколтата, да се роди много грозде и да напълни бъчвите наесен!

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 24 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter