Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Сформира се оперативен щаб за следене нивото на реките на територията на район „Нови Искър".
Сформира се оперативен щаб за следене нивото на реките на територията на район „Нови Искър".
13 февруари 2012 в 23:50

Река ИскърВъв връзка с предстоящото обилно снеготопене, вследствие на интензивните валежи, район „Нови Искър" сформира оперативен щаб, чиято цел е да създаде организация и превантивен контрол на състоянието на речните корита и нивото на реките и водоемите на територията на района.

Щабът се сформира със заповед на кмета на район „Нови Искър" Даниела Райчева, съгласно разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Излязлата от коритото си река Искър край Курило
Оперативният щаб ще следи ежедневно всички критични места, ще проверява състоянието и проводимостта на речните корита и канали, които преминават на територията на район „Нови Искър".

При необходимост следва да се прилага план за спасителни и неотложни аварийно-възстановителни дейности. Реакцията на щаба ще бъде в рамките на 15 минути в работно време и до 90 минути за извън работните дни. В случай на нужда оперативният център на кризисния щаб ще бъде ритуалната зала на районната администрация, от където ще се ръководят локализационните действия, спасителните и защитни мероприятия.

При нужда информирането и оповестяването на населението ще се осъществява чрез националните и локални медии, системата за ранно оповестяване „ЛАСО-Язовир", телефони, мобилните средства на РУП - гр. Нови Искър и чрез кметовете на отделните населени места.

Ежедневна информация за цялостното състояние в район „Нови Искър" може да бъде намерена на www.novi-iskar.bg

Жители на район „Нови Искър" също могат да подават информация и сигнали на телефоните на оперативен дежурен по сигурността на телефон - 991 74 10, 0888 471 285.

news.bg


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 138 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter