Home arrow Новини arrow Бедствено положение arrow Кризисен щаб в Нови Искър
Кризисен щаб в Нови Искър
6 февруари 2012 в 00:00

Нови ИскърВъв връзка с разпореждане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова в район „Нови Искър” се сформира кризисен щаб, който има за цел да оказва съдействие при възникнали кризисни ситуации, свързани с лошите метеорологични условия, силни снеговалежи, непроходими улици, както и да оказва помощ на бедстващи хора на територията на район „Нови Искър”.

Кризисният щаб трябва  да осъществява по-ефективна  координация между район „Нови Искър” и оперативния щаб в Столична община за осигуряване на трасета и техника при отстраняване на аварии, както и осигуряване на трасета за медицинска помощ при нужда.

За момента всички стръмни участъци се обработват по няколко пъти. Главните пътни артерии в района са почистени, но проблем има с малките улици защото не достига техника и е трудно преминаването по тях.

Нивото на водата в трите общински язовира в Столичната община е ниско, съобщи директорът на дирекция "Общински земи, гори и поземлени отношения" Нина Макарова. Освен предприетите мерки по подобряване на състоянието на хидротехническите им съоръжения, са изчистени и задължителните 500-метрови участъци след язовирните стени.

Миналата година е бил завършен ремонтът на язовирната стена на яз. "Мрамор", която е била надградена. Почистени са и 52 километра речни корита, които преминават през урбанизираната територия на общината. Районните администрации наблюдават постоянно нивото на реките, преминаващи през територията на Столичната община.

В рамките на нормалното за сезона е и нивото на река Искър и на река Лесновска. Там общината има проекти за надграждане на защитните диги.

 Всички жители на района могат денонощно да подават информация до районен съвет по сигурността – 991 74 10, 991 72 78, 991 72 30, 0888 471 285.

случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 79 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter