Home arrow Новини arrow Бедствено положение arrow Кризисен щаб в Нови Искър
Кризисен щаб в Нови Искър
6 февруари 2012 в 00:00

Нови ИскърВъв връзка с разпореждане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова в район „Нови Искър” се сформира кризисен щаб, който има за цел да оказва съдействие при възникнали кризисни ситуации, свързани с лошите метеорологични условия, силни снеговалежи, непроходими улици, както и да оказва помощ на бедстващи хора на територията на район „Нови Искър”.

Кризисният щаб трябва  да осъществява по-ефективна  координация между район „Нови Искър” и оперативния щаб в Столична община за осигуряване на трасета и техника при отстраняване на аварии, както и осигуряване на трасета за медицинска помощ при нужда.

За момента всички стръмни участъци се обработват по няколко пъти. Главните пътни артерии в района са почистени, но проблем има с малките улици защото не достига техника и е трудно преминаването по тях.

Нивото на водата в трите общински язовира в Столичната община е ниско, съобщи директорът на дирекция "Общински земи, гори и поземлени отношения" Нина Макарова. Освен предприетите мерки по подобряване на състоянието на хидротехническите им съоръжения, са изчистени и задължителните 500-метрови участъци след язовирните стени.

Миналата година е бил завършен ремонтът на язовирната стена на яз. "Мрамор", която е била надградена. Почистени са и 52 километра речни корита, които преминават през урбанизираната територия на общината. Районните администрации наблюдават постоянно нивото на реките, преминаващи през територията на Столичната община.

В рамките на нормалното за сезона е и нивото на река Искър и на река Лесновска. Там общината има проекти за надграждане на защитните диги.

 Всички жители на района могат денонощно да подават информация до районен съвет по сигурността – 991 74 10, 991 72 78, 991 72 30, 0888 471 285.

случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 62 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter