Home arrow Новини arrow Техника arrow Техника arrow В Индия - лаптопи по 20 долара
В Индия - лаптопи по 20 долара
6 февруари 2009 в 17:38

В Индия в най-скоро време ще започне производството на лаптопи на символичната цена от 20 долара, съобщава "Файнаншъл Таймс". Проектът сериозно застрашава производството на стодоларовия лаптоп Asus EeePC, анонсирано като "благотворителен" проект.По думите на представителя на индийския секретариат за средно и висше образование Р.П.Агравал, лаптопът ще се нарича "Sakshat" и до половин година ще се появи по магазините.

Първоначално машината ще струва 20 долара, като с времето цената дори ще се понижава. За техническите параметри на "Sakshat" не се съобщава много. Засега се знае само, че лаптопът ще бъде оборудван с 2 гигабайта RAM, както и че ще разполага с wi-fi.

Компютърните експерти по света се съмняват в състоятелността на проекта, тъй като за финансирането му трябва да бъдат привлечени стратегически инвеститори. Идеята на индийското правителство е "Sakshat" да бъде масово използван в 18 000 колежа и 400 университета в страната. Ако лаптопът наистина бъде пуснат на пазара, това ще нанесе сериозен удар върху компютърната индустрия по света. Все едно литър бензин да стане 10 евроцента, отбелязва "Файненшъл Таймс".


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 81 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter