Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от района arrow 2012 - Международна година на кооперациите
2012 - Международна година на кооперациите
12 януари 2012 в 19:30

2012 - Международна година на кооперациите
Кооперация „Искра“ в Нови Искър официално отбеляза Международната година на кооперациите с пускането на стотици балони в небето от служителите в търговските обекти от района

 На 12.01.2012 г. официално се откри Международната година на кооперациите. На Шестдесет и четвъртата сесия на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации на 18 декември 2009 г. е приета резолюция

“Кооперациите в процеса на социалното развитие”, с която 2012 г. е обявена за Международна година на кооперациите. В обръщението на ООН към всички правителства се обръща внимание върху потенциала и възможностите на кооперативните системи.
Създадени преди 170 години в Рочдейл, Великобритания, кооперациите в света обединяват над 1 милиард членове, осъществяващи бизнес във всички сектори на световната икономика и осигуряващи над 100 милиона работни места.
На международно ниво ще се проведат няколко инициативи, между които европейска седмица на кооперациите в Брюксел и изложение в Манчестер.
В нашата страна се подготвени серия от инициативи за отбелязване на Международната година на кооперациите. Целта е да се повиши видимостта на кооперациите в обществото и да се открои техния принос за развитието на българската икономика.
Защо 12.01.2012?
По инициатива на Международния кооперативен алианс на 12.01.2012 кооперациите обединиха своя глас и на национално ниво във всички региони на света дадоха старт на Международната година на кооперациите. Централният кооперативен съюз - България също се включи в тази инициатива и събитието бе отбелязано тържествено във всичките 800 кооперации в страната, обединяващи 150 000 член-кооператори. В знак на солидарност към глобалната инициатива, пуснаха в небето 100 000 балона със знака на Международната година и логото КООП.
В столицата честването се проведе пред Търговски и логистичен център КООП. Бе отправен призив към всички съпричастни към кооперативната идея да допринесат за популяризиране и насърчаване развитието на кооперативния бизнес модел сред обществото. Защото това, което сам човек не би могъл да постигне, с общи усилия може да се превърне в реалност. Мъдрост, даваща смисъл на девиза на Централния кооперативен съюз - „Всички заедно можем повече.”


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 45 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter