Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow 2012 - Международна година на кооперациите
2012 - Международна година на кооперациите
12 януари 2012 в 19:30

2012 - Международна година на кооперациите
Кооперация „Искра“ в Нови Искър официално отбеляза Международната година на кооперациите с пускането на стотици балони в небето от служителите в търговските обекти от района

 На 12.01.2012 г. официално се откри Международната година на кооперациите. На Шестдесет и четвъртата сесия на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации на 18 декември 2009 г. е приета резолюция

“Кооперациите в процеса на социалното развитие”, с която 2012 г. е обявена за Международна година на кооперациите. В обръщението на ООН към всички правителства се обръща внимание върху потенциала и възможностите на кооперативните системи.
Създадени преди 170 години в Рочдейл, Великобритания, кооперациите в света обединяват над 1 милиард членове, осъществяващи бизнес във всички сектори на световната икономика и осигуряващи над 100 милиона работни места.
На международно ниво ще се проведат няколко инициативи, между които европейска седмица на кооперациите в Брюксел и изложение в Манчестер.
В нашата страна се подготвени серия от инициативи за отбелязване на Международната година на кооперациите. Целта е да се повиши видимостта на кооперациите в обществото и да се открои техния принос за развитието на българската икономика.
Защо 12.01.2012?
По инициатива на Международния кооперативен алианс на 12.01.2012 кооперациите обединиха своя глас и на национално ниво във всички региони на света дадоха старт на Международната година на кооперациите. Централният кооперативен съюз - България също се включи в тази инициатива и събитието бе отбелязано тържествено във всичките 800 кооперации в страната, обединяващи 150 000 член-кооператори. В знак на солидарност към глобалната инициатива, пуснаха в небето 100 000 балона със знака на Международната година и логото КООП.
В столицата честването се проведе пред Търговски и логистичен център КООП. Бе отправен призив към всички съпричастни към кооперативната идея да допринесат за популяризиране и насърчаване развитието на кооперативния бизнес модел сред обществото. Защото това, което сам човек не би могъл да постигне, с общи усилия може да се превърне в реалност. Мъдрост, даваща смисъл на девиза на Централния кооперативен съюз - „Всички заедно можем повече.”


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 342 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter