Home arrow История arrow Кметовете на София arrow Кметовете на София arrow Марин Тодоров
Марин Тодоров
18 окомври 2009 в 11:28

Марин Тодоров - кмет на София от 8 юли 1905 година до 21 март 1908 годинаМарин Тодоров е български политик от Народнолибералната партия. Той е кмет на София от 8 юли 1905 година до 21 март 1908 година. През този период е построен нов водопровод от Бояна, част от централните улици са павирани с известните жълти павета, построена е сградата на Народния театър „Иван Вазов“ и започва строителството на Централна баня, Халите и други обществени сгради.

Марин Тодоров е градоначалник за сравнително по-дълго време от 8 юли 1905 до 21 март 1908 г. Сравнително по-продължителният срок на управлението му и организационните му качества допринасят за една плодотворна строителна и благоустройствена дейност на Столичната община. Пуснат е новият Боянски во­допровод, с който в София се докарва вода от високите ча­сти на Витоша. Разширява се водопроводната мрежа, извършват се нови корек­ции на Перловската и Владайската река, удължават се трамвайни линии, цен­трални булеварди и площади се павират с керамични блокчета, внесени от Австро-Унгария. Завършен е строежът на малката баня на ул. „Екзарх Йосиф" и нов клон на пожарната команда в кв. „Три кладенци". Открити са: Народният театър и болницата „Майчин дом". Започва строежът на Централната минерална баня, Халите, Градското казино, 5 общински училища, помещенията на противопожарната служба на ул. „Раковски". За реализирането на тези начинания и изплащането на стари общински задължения М. Тодоров сключва втория след Д. Петков външен заем от 35 милиона лева

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 54 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter