Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Традиционното велошествие по случай Деня без автомобили!
Традиционното велошествие по случай Деня без автомобили!
18 септември 2011 в 00:00

На 22 септември, международния Ден без автомобили, за пета поредна година сдружение „Велоеволюция” организира велосипедно шествие по улиците на София. Шествието е с начален час 11 ч. от площад „България” пред НДК, ще премине по . “Васил Левски”, ул. “Г.С.Раковски”, бул. “Цар Освободител” и ще завърши в 12 ч. на пл. „Народно събрание”, където участниците ще се присъединят към официалното откриване на Деня без автомобили.

Ден без автомобили e кулминацията на Седмица на мобилността (16 – 22 септември),
инициирана от Европейската комисия. Тазгодишното мото на Седмицатае „Алтернативна мобилност”.

София вече традиционно отбелязва Деня без
автомобили като част от улиците в зоната между бул „Дондуков”, „11ти август”, ул. „Врабча” бул.” В. Левски” , ул. „Аксаков”, ул. „6ти септември”, ул. „Ген. Гурко”, ул. „Леге”, ул. „Позитано” , бул. „Витоша”, бул. „Дондуков”, с изключение на граничните улици, ще бъдат отворени за пешеходци и немоторизирани превозни средства. Автомобилният трафик ще бъде спрян в тази зона. Картата на улиците без автомобилно движение можете да видите на сайта на Седмицата на мобилността: http://mobilityweek.velobg.org

През целия 22 септември в пространството без коли ще бъдат разположени редица щандове и ще се организират разнообразни инициативи от множество неправителствени организации. Велосипеден регистър, игри за деца на различни възрасти, интерактивно игри на английски език, демонстрации на електро-велосипеди, как да си поправяме велосипеда сами, са само част от инициативите, на които можете да присъствате.

От 11 до 17ч. на пл. „Княз Александър I” (бившия пл. “Александър Батенберг”) ще бъде разположен информационният щанд на Велоеволюция „Велосипедни маршрути”, където посетителите могат да се информират за най-удобните и бързи начини да преминат от една до друга точка в София, както и да дадат своите предложения за маршрути. Ще има и обучения за безопасно придвижване с велосипед в градски условия.

Изброените събития са само малка част от всички инициативи, които ще се проведат на 22 септември в затворените пространства в центъра на София. За пълен списък на акции и участващите организации моля вижте сайта на Седмицата на мобилността:
http://mobilityweek.velobg.org/calendar-2011-sofia/22-09-2011-sofia

Официален сайт:· velobg.org

За контакти:
Михаела Райкова
Тел:·0884 09 88 49


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 19 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter