Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Кадастрален план. Грешки и лоша организация разбуни жителите на Нови Искър
Кадастрален план. Грешки и лоша организация разбуни жителите на Нови Искър
3 август 2011 в 18:26

Удължен е срока за кадастрална проверка в Нови Искър

Срока за проверка на имотни граници в новия кадастрален план на столичния район Нови Искър разбуни жителите му. 
Много от местните жители са възмутени, защото в плана има допуснати много грешки. Разместени граници, липсващи постройки, сменени собственици. Това са едни от най - често срещаните грешки

Проблемът е, че на 4 август изтича едномесечният срок, в който всеки може на място да си провери заснемането на имота и да подаде възражения ако има такива. Ако не се вмести във времето, ще трябва да ходи в Агенцията по кадастър в София и там ще трябва да плаща, ако иска корекции. А цената е от порядъка на 300 лв. “Виновни няма. Законът е предвидил месец, но за нашия район от 30 000 жители състоящ се от 12 села и 5 квартала не може да се спази. Неколцината командировани служители на агенцията обслужват хората, но не смогват.

Определения срок за проверка от страна на жителите на Нови Искър е прекалено кратък за да успеят всички да се доберат до плана за да проверят границите  на свойте имоти.

Ако направим една проеста сметка.
При население от над 30 000 жители или приблизително около 10 000 семейства - някой с по два или повече имота, за 30 работни дни се пада да бъдат обслужвани по над 350-400 имота на ден.  И да приемем че една проверка и уточняаване за имот е около 10 мин., то се получава че фирмата която обслужва клиентите трябва да работи денонощно без почивки за да успее да обслужи всички. И това при абсолютна организация. А да не говорим за стихийна кампания като в този случай.

В момента възрастни хора от кварталите и околните селища в район „Нови Искър” са принудени да нощуват пред кметствата си, за да не изпуснат срока за регистрация на имоти. Създалата се ситуация е ненормална, унизителна и безотговорна.

 Ако беше направена организация и да се предостави тази кадастрална карта на жителите през интернет, та дори и на хартиен носител на видно място, то със сигурност щеше да облекчи безсънните нощи и загубеното време на хилядите граждани от района.

Инж. Валентин Котов, кмет на Нови Искър е поискал отсрочка от Агенцията по кадастъра за крайния срок. В момента е получена такава - краен срок - 17 август 2011г.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 49 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter