Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Резултати от преброяване 2011г. – в район „Нови Искър
Резултати от преброяване 2011г. – в район „Нови Искър
21 юли 2011 в 22:53

Населението на район „Нови Искър” е нараснало до 28 991 човека. Това показват окончателните резултати от последното национално преброяване на населението на България през февруари тази година

На 21 юли Националния статистически институт официално обяви резултатите от проведеното през месец февруари национално преброяване на населението на България.

Голямата изненада, която излезе на яве от последното преброяване е, че населението на столицата към 01.02 тази година е наброявало 1 291 591 души. Това, в сравнение с предишното преброяване от 2001 г. означава, че темпът с който е нарастнала столицата е 10.3% за период от десет години.

Населението на област София (столица), живее в 4 града и 34 села. Към датата на преброяването в градовете ( Нови Искър е един от тези четири града) живеят 1 232 088 души или 95.4% от населението на областта, от които 1 204 685 души са в град София. В селата живеят общо 59 503 души или 4.6 %.

Според националната статистика към 01.02.2011г. в район „Нови Искър” живеят 28 991 човека. От тях 12 230 живеят в брак, 14 715 не в брак и не в съжителство, а 2 046 души са тези, които живеят в съжителство без брак.

Район „Нови Искър” също бележи темп на увеличение на населението. С най-голямо увеличение на населението са столичните райони „Люлин” и „Младост”.

В столицата живеят 50 души на 100 и повече години. В район "Нови Искър" също има столетник - дядо Милуш от Кубратово, който миналата година навърши 100 години.

Данните от националната статистика представляват изключително голям обем от информация, която за първи път е лесно и широкодостъпна чрез специалният сайт http://censusresults.nsi.bg/, където всеки жител на страната може да намери интересуващата го информация.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 48 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter