Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от района arrow Голям пожар в опасна близост до терминал за нефтени продукти в Нови Искър
Голям пожар в опасна близост до терминал за нефтени продукти в Нови Искър
12 юли 2011 в 23:21

Пожар в "Ровотел"Пожар горя в района на кв. Курило в град Нови Искър. В късните часове на деня гъст черен дим покриваше с часове небето югозападно от града. Горяха натрупани на голяма камара автомобилни гуми събрани от автомобили разглобени за скрап на територията на фирма Ровотел.

Благодарение на бързата намеса на пожарна техника и огнеборци бе предотвратена една наистина опасна еко-катастрофа за целия район. Площадката на завода се намира в непосредствена близост до новата база за нефтопродукти на фирма "Сакса". 

Ако подобен инцидент засегне нефтените цистерни на фирмата, от район Нови Искър няма да остане и следа. Евентуален взрив на нефтохранилището би предизвикало взривна вълна надхвърляща по сила многократно взрива от Челопечене, и би нанесло големи щети и човешки жертви, не само в района, а и на голяма част от Софииското поле... Да си припомним че от взрива на военните складове при Челопечене пострадаха къщи на десетки километри от мястото на инцидента.

От Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГД ПБЗН) заявиха че пожарът е бил потушен около 02.00 часа тази сутрин, като огънят се е разразил малко преди 20.00 часа на 12 юли и бе обхванал площaдката на завода за скрап.

Според дежурния оперативен от ГД ПБЗН, количеството на гумите е било голямо и затова е отнело повече време на пожарникарите да се справят с огъня. При потушаването му участваха седем екипа на службата с 40 пожарникари. При инцидента пострада мъж на 56 години, който бе приет в болница „Пирогов” с изгаряния. Други пострадали няма.


На място в кв. „Нови Искър” са извършени замервания на качеството на въздуха и данните от тях сочат, че няма вредни емисии.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 9 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter