Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Голям пожар в опасна близост до терминал за нефтени продукти в Нови Искър
Голям пожар в опасна близост до терминал за нефтени продукти в Нови Искър
12 юли 2011 в 23:21

Пожар в "Ровотел"Пожар горя в района на кв. Курило в град Нови Искър. В късните часове на деня гъст черен дим покриваше с часове небето югозападно от града. Горяха натрупани на голяма камара автомобилни гуми събрани от автомобили разглобени за скрап на територията на фирма Ровотел.

Благодарение на бързата намеса на пожарна техника и огнеборци бе предотвратена една наистина опасна еко-катастрофа за целия район. Площадката на завода се намира в непосредствена близост до новата база за нефтопродукти на фирма "Сакса". 

Ако подобен инцидент засегне нефтените цистерни на фирмата, от район Нови Искър няма да остане и следа. Евентуален взрив на нефтохранилището би предизвикало взривна вълна надхвърляща по сила многократно взрива от Челопечене, и би нанесло големи щети и човешки жертви, не само в района, а и на голяма част от Софииското поле... Да си припомним че от взрива на военните складове при Челопечене пострадаха къщи на десетки километри от мястото на инцидента.

От Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГД ПБЗН) заявиха че пожарът е бил потушен около 02.00 часа тази сутрин, като огънят се е разразил малко преди 20.00 часа на 12 юли и бе обхванал площaдката на завода за скрап.

Според дежурния оперативен от ГД ПБЗН, количеството на гумите е било голямо и затова е отнело повече време на пожарникарите да се справят с огъня. При потушаването му участваха седем екипа на службата с 40 пожарникари. При инцидента пострада мъж на 56 години, който бе приет в болница „Пирогов” с изгаряния. Други пострадали няма.


На място в кв. „Нови Искър” са извършени замервания на качеството на въздуха и данните от тях сочат, че няма вредни емисии.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 27 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter