Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Осми Фолклорен Фестивал "Шопска песен" в с. Локорско
Осми Фолклорен Фестивал "Шопска песен" в с. Локорско
18 юни 2011 в 13:31

На 4 и 5 юни 2011 г. в с.Локорско, район "Нови Искър" се проведе Осмия Фолклорен Фестивал "Шопска песен ". Фестивалът е правопримник на Празниците на "Шопската песен", които се провеждат от 1988 година, по случай 100-годишнината от записването на песента "Що ми е мило и драго, че се ей пролет пукнала " от локорският даскал Цветан Вълчинов

Още същата година песента е включена в Сборник от народни умотворения на БАН.
Идеята на фестивала е : съхранение на българския фолклор , бит и традиции във времето, приемственост между поколенията , за да бъде запазена традиционната ни култура и разпространена по света, за да получи полагащото и се признание.

В осмото издание на фестивала взеха участие 47 художествени колектива и 22 индивидуални участника от София-град, Софийска област, община Тетевен и община Дупница.
Два дни площада на с.Локорско се огласяше от красивата българска народна песен и ритмичните народни танци.
Голямата награда на фестивала "За цялостно отлично представяне" бе връчена на колективите от НЧ "Виделина " с. Панчарево. А Мъжката група при НЧ "Христо Ботев" кв. Курило заслужи "Специалната награда на журито ". Домакините, НЧ"Хр.Витков" с. Локорско не участваха в конкурсната програма , но в двата фестивални дни се представиха със своите художествени колективи.
Всички участващи групи получиха подаръци и грамоти, а класираните от 1 до 3 място в раличните раздели и възрастови категории- статуетки и дипломи.
Деница Атанасова - секретар при НЧ "Хр.Витков "


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 40 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter