Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Откриване на канализационна помпена станция "Нови Искър"
Откриване на канализационна помпена станция "Нови Искър"
11 май 2011 в 08:38

На 12 май (четвъртък) от 16 ч. министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще направи официално откриване на Канализационна помпена станция и тласкател в район Нови Искър, финансиран по програма ИСПА. Събитието ще се състои на площадката на помпената станция в район Нови Искър.енти, поети от България към ЕС.

На събитието ще присътва и министърът по европейските въпроси и международното сътрудничество на Кралство Холандия Бен Кнапен ще направят официално откриване на Канализационна помпена станция и тласкател в район Нови Искър, финансиран по програма ИСПА. Сред останалите гости ще бъдат .Пр. Карел ван Кестерен, посланик на Кралство Холандия, Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз, Йорданка Фандъкова, кмет на град София, Валентин Котов, кмет на р-н Нови Искър, представители на консорциум "Кубратово" и "Софийска вода" АД.

Новоизградената канализационна помпена станция "Нови Искър" с тласкател за отвеждане на отпадъчните води в СПСОВ "Кубратово" е на стойност 6 млн. 334 хил. евро, като по финансов меморандум 75% се осигуряват от програма ИСПА, 15% от Европейска инвестиционна банка и 10% от Републиканския бюджет. В рамките на същия проект са рехабилитирани и 20 км. канализационни колектори в района на гр. Нови Искър и е изграден 5,6 км. напорен тръбопровод.

Проектът има за цел подобряване на интегрирания воден цикъл на град София и изпълнението му ще има позитивно въздействие върху начина на живот на приблизително 13 500 жители, информира пресцентърът на МОСВ.

Проектът в район Нови Искър е част от по-голям "Интегриран проект за водния сектор на град София", финансиран по Програма ИСПА. Изпълнението му е част от общата политика на МОСВ за постигане на екологичните стандарти и устойчиво развитие на населените места, като в същото време представлява принос за постигане на договорните ангажименти, поети от България към ЕС.

Econ.bg


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 88 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter