Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Спортни новини arrow Братя Димитрови: Емоцията е, когато видиш съперника
Братя Димитрови: Емоцията е, когато видиш съперника
18 март 2011 в 20:10

 Едни от най-големите звезди на ММА у нас са братята близнаци Румен и Росен Димитрови. Успехите са им много. И двамата са многократни шампиони на страната по джудо и самбо, Румен е два пъти европейски и един път световен шампион по бойно самбо. Той има досега 20 ММА двубоя, от които 17 победи. Росен Димитров също има евротитла по спортно и бойно самбо, носител е на Световната купа по джудо и също като брат си е два пъти световен шампион по бойно самбо. Росен има личен ММА рекорд от 20 победи и 2 загуби. 

 

"Адреналинът в състезанието идва от самата поява на съперника. Това е предизвикателство и удоволствие. Хубаво е наистина и публиката да те подкрепя, но най-важното е кой излиза срещу теб. ММА не е уличен бой, има си съдия и правила. Всеки срещу теб, знае какво да прави", казва Румен. Брат му е на абсолютно същото мнение. "И за мен най-емоционалното е да се докажа пред себе си", допълва Росен Димитров. 

Според Румен и Росен, джудото и самбото са в основата на успеха
Основателят на бойното самбо у нас е Стоян Саладинов. За всички в залата, той е бащата, учителят, приятелят. Стоян Саладинов е ръководител на обучението на командосите от СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма) по бойно-приложна подготовка. Той е вицесветовен шампион по самбо и седемкратен републикански шампион в същата дисциплина. Републикански шампион е по джудо и вицерепубликански шампион по карате. Притежава най-високият у нас 5-ти дан по лична полицейска защита и е треньор на Националния отбор по бойно самбо, който е трети в Европа. 

 "Основата на боевете в ММА са джудото и самбото. Чак след това идват уменията от кикбокса. Ако успееш да съчетаеш най-доброто от всичко, шансовете да печелиш стават големи. Но без джудото и самбото нямаш шанс", казва Саладинов. Той твърди, че ММА бойците са толкова перфектни спортисти, че са нещо като съвременните гладиатори.

 Владислав Колев
в-к "168 часа" 

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 44 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter